Динг – донг, кратък звън….Подобни шумове могат да се чуят

...
Динг – донг, кратък звън….Подобни шумове могат да се чуят
Коментари Харесай

Какво е значението на различните знаци и светлини в самолета?

Динг – донг, къс звън….Подобни шумове могат да се чуят освен на входната врата, само че и в кабината на самолета. И всеки, който в миналото се с заслушвал деликатно, знае, че в самолета има няколко сигнални тона. Но какво стои зад тях?

Достигната надморска височина

Ако казусът е подобен, проехтява къс звук „ пинг “. Знакът за закопчаване изгасва и към момента има " донг ". На пасажерите е позволено да употребяват тоалетната. При някои самолетни компании „ пингът “ се употребява и преди всяко известие на борда, тъй че пасажерите да не са толкоз уплашени, когато стартира известие.

Екипажът се обажда един на различен

Един висок и един невисок звук значат, че един член на кабинния екипаж вика различен или водачът вика кабинния екипаж. Обикновено по-късно ще можете да видите стюардеса на интеркома на самолета.



Остават 10 минути до кацането

Ако следва самолетът да кацне скоро, се чуват два високи тона. Стюардесите вземат защитни ограничения и събират последния отпадък. Точно преди кацането има още един звук.

Аварийна обстановка

Ако чуете три пъти поредно комбинацията от висок и невисок звук, значи, че има   " спешна обстановка ".



Повикване на екипажа от пасажер

В този случай се чува единствено един звук, това значи, че някой от пасажерите вика стюард или стюардеса, които се ориентират по зелена лампичка, указваща къде е повикването.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР