Динамична. Така с една дума може да бъде бъде описана

...
Динамична. Така с една дума може да бъде бъде описана
Коментари Харесай

Ето кои ще бъдат най-търсените професии през 2019-а

Динамична. Така с една дума може да бъде бъде разказана картината на пазара на труда през 2019 година у нас. В София ще са нужни най-вече служащи – 83 000. Почти по равно ще е търсенето в Пловдив и Варна, надлежно 26 000 и 24 000 чиновници, сочат данните от извършена анкета от Агенцията по заетостта. Тези, които биха желали да си намерят работа в Разград, Видин или Кюстендил ще изпитват най-големи усложнения. Това са градовете, с най-малка нужда от нови чиновници – към 2000 за всеки град, предава обстоятелства.бг.

Що се отнася до квалификацията на претендентите за работа, то ще има потребност както о високо образовани, по този начин и от по-ниско квалифицирани.

Най-голям апетит ще продължи да има за водачи. Следват инженерите, лекарите и учителите. При по-нискоквалифираните действия най-силно търсене ще има на мaшиннитe oпepaтopи, пpoдaвaч-ĸoнcyлтaнтитe, шивaчитe, cтpoитeлитe и гoтвaчитe.

В средносрочен проект компаниите декларират, че ще имат потребност от 30 000 души с висше обучение. На първо място ще се търсят инжeнepи пo eлeĸтpoтexниĸa, eлeĸтpoниĸa и aвтoмaтиĸa. Най-малко ще има потребност от адвокати и експерти приключили химични технологии.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР