Димитров, който се опитваше да се класира за първи финал

...
Димитров, който се опитваше да се класира за първи финал
Коментари Харесай

Руснакът Медведев спря устрема на Гришо на турнира във Виена

Димитров, който се опитваше да се класира за първи край през сезона, вложи доста старания, само че класата на Медведев в днешния ден бе доста огромна и руснакът сподели за какво е номер 1 в турнирната скица и номер 4 в света. Мачът стартира обещаващо за българския тенисист, който завоюва относително елементарно първите си два сервис гейма.

 

При резултат 2:2 обаче Медведев стигна до първата си точка за пробив в мача и незабавно я трансформира в брейк. Това даде спомагателна убеденост на руснака, който продължи да печели елементарно своите сервис геймове и си сътвори на два пъти благоприятни условия за още един пробив, само че до подобен не се стигна, добавя Българска телеграфна агенция.

 

Сценарият от първата половина на първия сет се повтори и във втория. Медведев съумя да осъществя пробив за 3:2 гейма и това дефинитивно пречупи Димитров, който не съумя да вземе нито един гейм повече до края. Основният проблем за българина в мача се оказа огромният брой непредизвикани неточности. 31-годишният Димитров направи 23 неточности против единствено 5 на руснака.

 

За Медведев това е четвърта победа в шест мача с българския му противник, като руснакът резервира шансове да се върне на трето място в международната класация от понеделник, в случай че във финала в неделя завоюва против спечелилия от втория полуфинал сред хърватина Борна Чорич и канадеца Денис Шаповалов.

Димитров пък напуща столицата на Австрия със 180 точки за международната класация и 125 970 евро от общия награден фонд от 2 349 180 евро.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР