Димитрия Терзиева, майка на 41-годишния Стоил Терзиев, отказа да се

...
Димитрия Терзиева, майка на 41-годишния Стоил Терзиев, отказа да се
Коментари Харесай

След като син уби баща си в Пловдивско село: Майката не взе страна в съда

Димитрия Терзиева, майка на 41-годишния Стоил Терзиев, отхвърли да се конституира като частен обвинител против сина си, по делото за убийството на брачна половинка ѝ - Антон Терзиев на 17 март предходната година в Неделево.
Прочетете още
Почернената брачна половинка отхвърли да взе участие в процеса и няма да предяви иск против Стоил. Това стана ясно в разпоредителното съвещание по делото. То беше отлагано два пъти досега, само че през днешния ден съумя да започва всъщност. Делото ще протече като кратко правосъдно разследване, откакто обвиненият и юристът му Стефан Левашки дадоха единодушие да не се разпитват някои от очевидците, а да се употребяват показанията им от досъдебното произвеждане. Част от движимостите лица също няма да бъдат изслушвани в правосъдната зала.

Срещу Стоил е повдигнато обвиняване за тежко съзнателно закононарушение – ликвидиране на родител по изключително непосилен за жертвата метод и с особена свирепост, осъществено в изискванията на рисков рецидив. Стоил досега е осъждан 6 пъти от 2000 година насам за разнообразни закононарушения, в това число за владеене на опиати. Последната му присъда е през 2018 година и е лежал в пандиза до 2019.

Според обвинителния акт Стоил Терзиев съзнателно е умъртвил 64-годишния си татко Антон Терзиев на 17 март 2022. Последният умря в болница на идващия ден. В продължение на 5 минути синът е нанасял удари с ръце и крайници по тялото на жертвата си. Майката се е опитвала да го спре, само че той продължавал.

Установени са пострадвания по цялото тяло. Терзиев е съборил татко си, качил се е върху него и го е заклещил, след което е почнал да го удря. При огледа на къщата е открита обърната железна маса в двора, а на единия й крайник са открити кръв и коса от главата на бащата. 

Бащата и сина, живеели в къща в пловдивското село, като сред двамата възниквали разногласия след приложимост на алкохол. Скандалите от време на време прераствали във физическа разпра, само че без да се стига до пострадвания.

На 16 март 2022 година двамата още веднъж седнали в къщата да се почерпят с алкохол и по-късно вечерта бащата лежащ да спи. Синът останал на масата, а бащата се събудил в ранните часове на 17 март 2022 г.  и споделил, че ще излезе на открито.  Стоян Терзийски го предизвестил да не върви на никое място. Баща му отвърнал, че ще прави, каквото изиска. Тогава сина му се ядосал и го блъснал, при което Антон изгубил равновесие, хванал се за якето на сина си и скъсал единия джоб. Поради тази причина обвиненият  започнал да му нанася удари по цялото тяло, което се случило в дома и на двора на къщата.

От очевидец на протичащото се бил подаден сигнал на тел. 112.  На място пристигнали медицински и полицейски екипи. Въпреки оказаната лекарска помощ, на 18 март 2022 година 64-годишният Антон Терзиев умрял от пострадванията си.

По време на разглеждането на мярката за неотклонение отбраната на обвинения неведнъж посочи като причина за гибелта на Антон лекарска неточност, само че за момента сходна теза не е призната.

Следващото съвещание по делото е планувано за 3 октомври. Стоил остава с мярка за неотклонение " задържане под стража ".

  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР