Димитър Радев ще получи подкрепа за втори мандат като управител

...
Димитър Радев ще получи подкрепа за втори мандат като управител
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще подкрепят номинирания от ГЕРБ Димитър Радев за втори мандат начело на БНБ

Димитър Радев ще получи поддръжка за втори мандат като шеф на Българска народна банка от „ Продължаваме промяната – Демократична България “. Това стана ясно от думите на съпредседателя на Политическа партия Кирил Петков след среща с номинирания от ГЕРБ за втори мандат сегашен гуверньор на централната банка.

Радев взе участие по покана на обединението в неофициална среща, на която изложи концепциите си за втория мандат. „ Благодарен съм на Димитър Радев, че прекара толкоз време с нашата група. Отговорите, които получихме, са напълно в посоката на нашата стратегия “, сподели Петков.

Най-важното умозаключение от полемиката, уточни още той, е че ще се работи за влизането на България в еврозоната не по-късно от 1 януари от 2025 година. „ Ще работим дружно – Народното събрание и Българска народна банка, с цел да реализираме тези цели. “

„ Имаме единодушие по този въпрос. Много е значимо, че политическата поддръжка за процеса се уголемява. Без нея задачата ще бъде нереалистична. Амбициозна цел, само че изпълнима “, разяснява и Димитър Радев.

Кандидатурата му за втори мандат отпред на Българска народна банка е издигната от ГЕРБ и бе импортирана в Народното събрание на 6 юли. Първоначално се очакваше ПП-ДБ да повдигнат, чието име по този начин и не бе оповестено.

Номинацията на Димитър Радев се чака да влезе в дневния ред на Народното събрание през идната седмица. Кандидатурата му евентуално ще бъде подкрепена освен от ПП-ДБ, само че и от Движение за права и свободи.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР