Димитър Михайлов, който е шеф на Асоциацията на свиневъдите в

...
Димитър Михайлов, който е шеф на Асоциацията на свиневъдите в
Коментари Харесай

Ядем изпрано и боядисано свинско месо

Димитър Михайлов, който е началник на Асоциацията на свиневъдите в България дава отговор на тези въпроси, само че за жалост действителността не е по никакъв начин оптимистична. На процедура се оказва, че в нередки случаи слагаме в устата си чиста отрова.

 

Обикновено се купува замразено месо от чужбина, след което се размразява, оцветява и поставя на витрината, разкрива Михайлов. Вероятно и вие самите сте забелязали, че от време на време цветът на месото е толкоз кондензиран, че чак бие на цикламено, което е безусловно нереално.

Съветът на специалистите е да се интересувате кой е производителят на месото, тъй като всеки от тях би трябвало да дава отговор за качеството и да застава с името си като гаранция за това. На процедура обаче това е съвсем невероятно.

 

За страдание етикетите от дълго време не са гаранция, че купуваме нещо качествено, защото липсва положително законодателство във връзка с следенето на храната. Проблемът при месата идва от химикалите, с които ги третират, въпреки да няма толкоз мощни, които незабавно да провокират реакция в организма. При дълга приложимост обаче безспорно ще навреди на здравето ви.

 

Все отново има вид да изчистите до известна степен от химикали месото, което ще консумирате. За задачата го измийте под студена течаща вода, след което го прехвърлете в дълбока купа, която сте напълнили с разтвор от 2 л. вода и 40 гр. едра сол. Оставете го на стайна температура за час. След това отцедете, изплакнете и напълнете съда с прясно подготвен физиологичен разтвор, в който месото би трябвало да покисне още един час.

 

Изплакнете още веднъж месото и го сложете в тенджера със студена вода, която да го покрива напълно. Сложете на мощен огън и оставете водата да заври, оставете за 1 минута и отстранете от котлона.

Източник: Уикенд

Източник: razkritia.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР