Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис

...
Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на турнира по тенис
Коментари Харесай

Кузманов се класира за четвъртфиналите в Аликанте

Димитър Кузманов се класира за четвъртфиналите на шампионата по тенис от сериите " Чалънджър " на твърда настилка в Аликанте (Испания) с награден фонд 45 730 евро.

В мач от втория кръг българинът завоюва с 6:4, 6:4 против британеца Били Харис. Двубоят продължи 91 минути и макар че вкара единствено 52 % от първите си сервиси, Кузманов нямаше огромни проблеми в срещата.

Поставеният под номер 4 в схемата българин направи пробив още в първия гейм на мача, който се оказа и единственият в целия първи сет. Кузманов продължи да управлява играта и във втората част, в която проби за 3:2 гейма.

Тук пристигна и единственият по-добър миг за Харис, който е номер 290 в международната класация. Британецът върна пробива, с цел да изравни при 4:4 гейма, само че още в идващия гейм българският тенисист отговори с нов брейк, който му павира пътя към втора поредна победа в Аликанте.

С успеха Кузманов си обезпечава 1260 евро от наградния фонд и 16 точки за международната класация. На четвъртфиналите той ще играе с спечелилия от двойката между седмия подложен Фабиан Марожан (Унгария) и Лоренцо Джустино (Италия).

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР