Димитър Кузманов прави несъмнено най-силния сезон в своята кариера и

...
Димитър Кузманов прави несъмнено най-силния сезон в своята кариера и
Коментари Харесай

Кузманов загуби 9 поредни гейма от квалификант и напусна Чаланджъра в Тулн на старта

Димитър Кузманов прави безспорно най-силния сезон в своята кариера и справедливо се намира на върховата си 159-та позиция в международната класация. Съвсем неотдавна българинът доближи до финалния квалификационен кръг на трети следващ шампионат от Големия шлем, единствено че позволи проваляне с 1:2 сета от локалния представител Брендън Холт и в последна сметка не можа да влезе в главната скица на US Open.

През актуалната седмица пък втората ни ракета реши да вземе присъединяване на клей Чаланджъра в австрийския град Тулн, като това се явяваше публично подготовка преди дуела на България против Република Южна Африка от Световна група II на шампионата за Купа " Дейвис ". Пловдивчанинът се изправи на старта против квалификанта Юлиян Ленц и остана доста надалеч от нормалното си равнище на игра, губейки цели 9 следващи гейма, с цел да отстъпи в последна сметка с финалното 7:6(5) 2:6 1:6. Така за Мико предстоят тъкмо 10 дни отмора преди да излезе на корта в конфликтите за националния ни отбор.

Кузманов направи впечатляващите 4 аса в откриващото си подаване, само че някак откри метод да го загуби и се оказа догонващ с пробив. Шампионът от Чаланджъра в Барселона обаче имаше очевидно превъзходство в размените от дъното на корта и незабавно възвърне паритета в резултата. Ленц бързо видя, че дългите разигравания няма да му донесат триумф и стана доста по-агресивен, което му разреши да се откъсне напред с 4:2 гейма. Обратите надалеч не завършиха дотук, тъй като втората ни ракета за следващ път показва своята борбеност и доближи до тайбрек, където си обезпечи сетбол при 6:5, пласирайки ретур уинър и скоро имаше задатък в обособените елементи.

Вторият сет вървеше равностойно до 2:2, когато внезапно родният ни представител заигра извънредно пасивно и просто подканваше международния номер 404 да поеме самодейността. Квалификантът не чакаше втора покана и увеличи осезаемо силата на своите форхенди, а в същото време съвсем на всяка точка гледаше да излиза към мрежата, където показваше впечатляващи рефлекси и записа невероятна серия от 10 следващи гейма, повеждайки с 5:0 в решителната част. Нашият съотечественик въпреки всичко се разписа в резултата, единствено че нямаше сили за освен това и не завоюва нито точка в ответното подаване на съперника си.

 

 

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР