Димитър Кузманов откри по повече от страхотен начин кампанията си

...
Димитър Кузманов откри по повече от страхотен начин кампанията си
Коментари Харесай

Кузманов на два пъти сервираше за победата, но отпадна на крачка от 1/4-финалите в Италия

Димитър Кузманов откри по повече от страховит метод акцията си на Чаланджъра в италианския град Франкавила, откакто надигра в поредни сетове 20-годишния Далибор Свърчина, който по-рано през сезона записа победа в главната скица на Аустрелиън Оупън. Днес пък Мико имаше привидно по-лесно задача в мача си от втория кръг, където негов противник беше домакинският представител Лоренцо Джустино (номер 267), против който втората ни ракета към този момент се беше изправял на три пъти обратно във времето, освен това във всичките случаи на клей, и имаше превес в съперничеството им с 2:1 победи.

Италианецът, който има във визитката си една Чаланджър купа, датираща от 2019-а година, привидно в по-голямата част от срещата надалеч не изненада с представянето си шестия подложен в схемата и Кузманов на два пъти разполагаше с опция да сервира за успеха, освен това в поредни сетове. За страдание обаче, то домакинският представител в нито един миг не пречупи глава, безропотен пред провалянето, даже когато се намираше на единствено две точки от него, с цел да станем очевидци на цялостен поврат и след 3 часа и 20 минути на корта, то втората ни ракета отпадна от надпреварата - 6:1 6:7(1) 2:6.

Началото на дуела беше от впечатляващо от страна на втората ни ракета, който властваше при по-дългите замени от главната линия, където ловко с дълбочина в ударите си притискаше по-нискоранкирания тенисист, преди да приключи с печелившо отиграване. Именно този нападателен жанр на Мико му донесе съществени дивиденти в откриващия сет на срещата, откакто българинът на бърза ръка се откъсна напред с задатък от два пробива, който затвърди посредством избавена точка за рибрейк, и след единствено един изгубен гейм направи първата крачка по пътя към крайния триумф в конфликта.

С настъпването на втората част съотношението на силите остана привидно непроменено, като още веднъж можехме да забележим международния номер 211 в лидерската позиция на корта, което даде отличната опция на Кузманов да потегли с брейк, от която той се възползва и успеха изглеждаше все по-близо. В този миг обаче, загуба на темп в играта си и липса на първи сервис оказаха отрицателно въздействие върху стореното до момента от родния ни представител и Джустино стремително възвърне паритета. Оттам насетне Мико продължи да работи интензивно за всяка точка, като нееднократно засвидетелства страхотната си отбрана и последователно пречупи международния номер 267, реализирайки пробив в седмия гейм.

С това си деяние обаче втората ни ракета даде началото на поредност от брейкове, която италианецът продължи, като непроменяемо всеки от идващите пет гейма завършваше с триумф на посрещача и откакто Мико се намираше на единствено две точки разстояние от успеха в личното си подаване, то ни предстоеше да следим тайбрек. В него Джустино очевидно не искаше да подхваща непотребни опасности, като държеше на стила си от главната линия, до момента в който българинът се опита да е по-изобретателен с излизания наоколо до мрежата, което му изигра неприятна смешка и сетът, траял " скромните " 99 минути, беше записан в актива на непоставения тенисист.

Въпреки случилото се, пловдивчанинът съумя да се абстрахира от всички позволени неточности и на старта на решителната трета част още веднъж пръв разполагаше с благоприятни условия да отмъкне сервиса на съперника си. За разлика от по-рано в хода на дуела, международният номер 267 отстоя подаването си и не трепна, като избави два брейкбола, а оттова насетне той взе и самодейността на корта, като стоеше по-добре в интензивните разигравания и завоюва последните пет гейма в мача, с цел да се поздрави с успеха.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР