Димитър Кузманов остави добри впечатления с представянето си на Sofia

...
Димитър Кузманов остави добри впечатления с представянето си на Sofia
Коментари Харесай

Без загубен сет: Кузманов се класира с лекота за 1/4-финалите на Чаланджъра в Аликанте

Димитър Кузманов остави положителни усещания с представянето си на Sofia Open, само че класата на Уго Юмбер се оказа непреодолимо затруднение за Мико. Французинът навакса пробив пасив и в двата сета против родния ни представител, с цел да се поздрави с крайната победа и по този начин пловдивчанинът не можа да отбрани точките от миналогодишното издание на конкуренцията, когато изненадващо преодолява съпротивата на Лоренцо Музети, записвайки дебютен триумф на равнище ATP.

През тази седмица обаче Кузманов значително навакса изгубения си актив в ранглистата, защото през днешния ден се класира за четвъртфиналите на Чаланджъра в Аликанте. Нашият съотечественик не остави никакви шансове на британеца Били Харис, който надигра с рутинното 6:4 6:4 и по този метод си обезпечи среща със седмия подложен Фабиан Марожан (номер 185) в спор за място в полуфиналите на надпреварата.

Българинът реализира пробив още в откриващия сервис гейм на своя противник, единствено че Харис бързо сподели, че неслучайно през този сезон има извоюван трофей на твърди кортове и стартира да печели съществено количество лесни точки благодарение на първото си подаване. Все отново четвъртият подложен продължаваше да бъде безукорен до резултат от 5:4 в своя изгода, когато британецът доближи до два следващи шанса за рибрейк, единствено че Кузманов сподели здрави нерви и затвори сета в своя изгода.

Втората част още веднъж стартира с ранен брейк в интерес на родния ни представител, само че този път съперникът му се възползва от отворилите се пред него шансове и изравни при 4:4. Това по никакъв метод не тормози Мико, който беше съвсем непогрешим в идващите два гейма и справедливо се поздрави с крайната победа в конфликта.

ATP CH80 Alicante - Hard (Second Round)
Dimitar Kuzmanov (BUL) def. Billy Harris (GBR)
6-4 6-4
— TENIPO - Tennis Livescore (@TENIPOcom)

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР