Димитър Кузманов извоюва най-значимата победа в кариерата си и спечели

...
Димитър Кузманов извоюва най-значимата победа в кариерата си и спечели
Коментари Харесай

Кузманов спечели титлата в Барселона и дебютира в Топ 200

Димитър Кузманов извоюва най-значимата победа в кариерата си и завоюва купата от шампионата на клей от сериите " Чалънджър " на АТР в Барселона (Испания) с награден фонд €44 820. Във финала пловдивчанинът разгроми лидера в схемата Юго Гастон от Франция с 6:3, 6:0 единствено за 1:12 ч. игра.

Втората ни ракета (№218 в света) показва по-стабилна душeвност във значимите моменти и пречупи намиращия се на повече от 100 позиции по-напред в ранглистата французин (№112) още в първата част. В нея двамата си размениха общо пет пробива, като Мико осъществя три следващи и позволи два, само че съумя да затвърди преднината си в сюблимния миг в 9-ия гейм.

Оттам нататък Кузманов диктуваше напълно ритъма на корта и довърши противника си, без да му даде повече даже и гейм. Така българинът приключи шампионата без изгубен сет в пет мача.

По пътя към върха в каталунската столица той отстрани поредно Томи Робредо (6:0, 6:1), Дамир Джумхур (6:4, 6:4), Теймураз Габашвили (6:2, 6:0) и Алекс Молчан (7:5, 7:6 (5).

За Димитър Кузманов това е 21-ва купа в кариерата и първа от толкоз висока категория. Досега най-стойностните му оценки бяха в шампионати от календара на интернационалната федерация (ITF) с награден фонд $15 000 през 2019 година

Мико имаше два изгубени финала от 25-хилядници през 2020 година и един изгубен край от категория " Чалънджър " - в Задар (Хър) през март 2021 година

С купата Кузманов си подсигурява и дебют в Топ 200 на международната класация. В моментното нареждане вторият най-хубав български тенисист се придвижва с 31 позиции напред до върховото в кариерата си 187-о място.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР