Димитър Караниколов е добре познат с красивите си въздушни фотографии

...
Димитър Караниколов е добре познат с красивите си въздушни фотографии
Коментари Харесай

Как се снимат несъществуващи шамани

Димитър Караниколов е добре прочут с красивите си въздушни фотографии на близки и далечни страни. Макар да е проектант, той доби огромна известност като фотограф, а последният му план несъмнено ще усили още повече интереса към него.
 Снимка 596973

Imaginary Shamans или " Въображаеми шамани " е серия фото портрети на шамани и лечители от разнообразни краища на света, които не съществуват. Това не са действителни фотоси, а компютърно генерирани облици благодарение на изкуствен интелект.

Пред Designboom Караниколов споделя, че е употребявал Midjourney - стратегия за изкуствен интелект, която основава изображения въз основата на текстови описания. " За да имам по-конкретен резултат, бях доста съответен и описах доста от детайлите, които желая да видя в крайното изображение като възраст, облекло, етнос и така нататък "
 Снимка 596974

Програмата му разрешава да зададе и вида обектив и фотографски настройки, които ще употребява за " фотосите ". Така се раждат тези мислени шамани, които мъчно бихме могли да повярваме, че в действителност не съществуват някъде по света и не са застанали в действителност пред обектива на Караниколов.
 Снимка 596972

Той добавя, че е наясно с спорната природа на AI технологията във фотографията. " Със сигурност ще има огромно отражение върху промишлеността в бъдеще - скоро ще би трябвало да разясняваме дали фотографията, която публикуваме, е същинска или е дело на AI, тъй като в качеството няма да има разлика. "

Цялата серия портрети Imaginary Shamans на Димитър Караниколов е.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР