Димитър Григоров, Николай Колев-Босия, Кирил Чуканов, Калин Каменов и Алекс

...
Димитър Григоров, Николай Колев-Босия, Кирил Чуканов, Калин Каменов и Алекс
Коментари Харесай

Съдът даде картбланш да се мятат домати по депутатите

Димитър Григоров, Николай Колев-Босия, Кирил Чуканов, Калин Каменов и Алекс Иванов са оправдани от Софийския областен съд през днешния ден (3 октомври) за протестната акция " Томатина " от 9 септември 2015 година Това заяви в своя Фейсбук профил един от протестиращите тогава Димитър Григоров.

" Прокуратурата се отхвърли от обвиняванията си в безчинство и очерняне на полицейската униформа, при все това ние и не отричахме, че сме направили действието. То просто не е незаконно. Част от правосъдното решение още веднъж включва формулата, че сме упражнили своите конституционни права и че авансово обществено оповестеното замеряне на депутатите с домати по съответен мотив е законна форма на митинг. " Макар и имплицитно да нарушава реда, митингът е митинг по тази причина, с цел да провокира публичното внимание ", написа в своята обява Григоров, като благодари на юриста Диньо Бозаджиев за отбраната по делото.
По думите му има смисъл да се стачкува. " Правотата може да се отбрани, въпреки и постепенно ", разяснява още Димитър Григоров във Фейсбук.
Така на процедура излиза, че съдът дава картбланш за формата на развой " Мятане на домати по депутати ".
Припомняме, че Николай Колев - Босия посрещна с доматен митинг депутатите след парламентарната почивка през септември 2015 година Тогава той се снабди с позволение за митинг и имаше право да мята домати единствено при изискване че не уцели някого.
Припомнете си в идващите видеа протестните доматени акции пред Народното събрание.


Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР