Димитър Главчев е роден на 15 август 1963 г. в

...
Димитър Главчев е роден на 15 август 1963 г. в
Коментари Харесай

Визитка на служебния премиер Димитър Главчев

Димитър Главчев е роден на 15 август 1963 година в София. 

Той е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за национално и международно стопанство. Дипломиран експерт-счетоводител и регистиран инспектор.

Член е на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание от 14 юли 2009 година.

Народен представител и член на Комисията по бюджет и финанси от 41-то до 46-то Народно заседание. Заместник-председател на Комисията по бюджет и финанси и ръководител на Постоянно настоящата подкомисия по отчетност на обществения бранш в 41-то Народно заседание. 

Димитър Главчев е от основателите за приемане на нов Закон за сметната палата през 2010 година Законът, който работи до през днешния ден, трансформира модела за ръководство на Върховната одитна институция от колегиален на едноличен – вид " общоприет инспектор “.

Идея на Димитър Главчев, намерила място в Закона, е основаването на Консултативен съвет, който се избира от Народното събрание. Съветът реализира непряк и професионален " прочит “ на избрани аспекти от активността на Сметната палата, без да нарушава нейната самостоятелност и автономия.

От 1 юни 2011 година е член на Временната комисия за разискване на Законопроект за изменение и допълнение на Конституцията на Република България.

Димитър Главчев е ръководител на 44 -тото национално събрание от 19.04 2017 до 17.11.2017 година Той самичък подаде оставката си за отдръпване от поста.

Избран е за ръководител на Сметната палата на 28 юли 2023 година от 49-то Народно заседание.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР