Димитър Димитров, ОДМВР - Стара Загора, обясни: Вчера, в 20.

...
Димитър Димитров, ОДМВР - Стара Загора, обясни: Вчера, в 20.
Коментари Харесай

Брифинг на МВР и Прокуратурата за катастрофата с автобуса, превозващ сръбски деца: Няма данни за наркотици, или алкохол в кръвта на шофьора

Димитър Димитров, ОДМВР - Стара Загора, изясни: " Вчера, в 20. 25 беше получен сигнал за пътнотранспортно произшествие с рейс. Веднага на място - до четвъртата минута, е открито, че сръбски рейс с 48 сръбски жители, към този момент по неизяснени условия, е напуснал пътното платно и е навлязъл вдясно - в пътната канавка.

Там в отводнителната канавка е станало произшествието. Към момента имаме информация че 28 жители са прегледани в Центъра за незабавна здравна помощ. 14 от тях са настанени за лекуване. В по-тежко положение са три лица ".

Като причина за злополуката, все още полицията и прокуратурата показват неточност на лидера или вероятно техническа нередовност на рейса. Шофьорът е арестуван за 24 часа, няма данни за опиати и алкохол в кръвта му. Автобусът е изтеглен.

Случаят се следи от Районна Прокуратура- Стара Загора. Очаква се още един оглед на моторното транспортно средство. Чакаме да се слагат нужните материали ще бъде пуснато придвижването, оповестиха органите на реда. Шофьорът е арестуван, няма данни за опиати и алкохол в кръвта водачът е арестуван за 24 ч. Автобусът е изтеглен.

Относно версията, че лидерът е бил разсейван - такива изказвания биха били в областта на спекулациите, бе казано на брифинга. В момента следователи от Националната следствена работа правят разпит на очевидци - както на очевидци, по този начин и на потърпевши, които са в положение да бъдат разпитани.

Предстои назначение както на автотехническа експертиза, по този начин и на голям брой съдебномедицински експертизи, условие на документи от Република Сърбия за транспортното средство и за метода, по който са се придвижвали.

Наблюдаващият прокурор от Районна прокуратура реши че делото е с фактическата и правна трудност. И заради тази причина беше направено предложение същото да бъде разследвано и водено от следователи от Националната следствена работа.

Пътуването през нощта при транспорт на деца е неразрешено за българските превозвачи. Тъй като се касае за задграничен транспортьор, занапред ще се посочи в хода на следствието по какъв начин стоят нещата законово в Сърбия.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР