Димитър Димитров, баща на тенисист №1 на България Григор Димитров,

...
Димитър Димитров, баща на тенисист №1 на България Григор Димитров,
Коментари Харесай

Бащата на Гришо разкри колко тежка е била контузията му

Димитър Димитров, татко на тенисист №1 на България Григор Димитров, беше почетен със званието " Почетен жител " на Хасково. Отличието бе връчено на треньора на тържествена сесия на Общинския съвет на днешния празник на града. Така той стана втория член от семейството, който е притежател на званието след след сина си, първата ни ракета Григор Димитров, който също е почетен жител на южния регионален център от 31 януари 2014 година

Горд и благополучен съм с признанието, сподели Господинов от сцената на трагичния спектакъл " Иван Димов ", където се състоя церемонията. Това е самопризнание за целия спорт в града. Доста хора преди мен са положили основите на тениса и аз съм благополучен, че съумявам да допринеса за неговото развиване, уточни Господинов пред препълнената зала.

Надявам се на поддръжка и от вас, медиите, добави по-късно пред кореспонденти треньорът. Той увери, че се гордее с Григор. Най-важното и радостното е, че последният ядрено-магнитен резонанс мина преди US-open. Григор имаше 40 % скъсване на мускула в раменната става. В момента обаче няма безусловно нищо и по тази причина може би това е една от аргументите да бъде освободен и да играе с по-голямо предпочитание, означи Димитров.

Винаги, когато той се усеща добре на корта и когато показва най-хубавото, постоянно съм бил задоволен. Григор не е спирал да мисли за Хасково и при всеки един комфортен миг си идва в града. По всяка евентуално идната му среща с вас, медиите, ще бъде през месец ноември, заяви още Господинов в отговор на журналистически въпрос.

Предложението за удостояването на Господинов бе импортирано и признато в органа на локалното самоуправление през месец юли. Негов създател бе Инициативен комитет. Още 15 тенисисти и спортни деятели в тениса бяха номинирани с оценката " Почетен знак на Хасково ". " Почетен знак на Хасково " беше присъден и на 7 някогашни състезатели и треньори по тенис на маса, също един от спортовете с огромна известност в Хасково. Тези награди ще бъдат връчени по-късно през днешния ден на тенис-кортовете.

Димитър Господинов Димитров е роден през 1967 година в Хасково. От 1991 година до момента е треньор по тенис в родния си град с лиценз " АА ". Под негово управление възпитаниците му са постигнали голям брой национални и интернационалните триумфи. Докато той бе ментор на Григор, възпитаникът му стана европейски първенец по тенис до 14 година, завоюва трофеи за състезатели до 16-години на шампионатите в Съединени американски щати " Еди Хер Интернешънъл " и " Ориндж Боул " през 2006 година, подвигна купата на европейски първенец до 16 години в Москва през 2007 година, завоюва шампионски трофеи за юноши на " Уимбълдън " и " US - open " през 2008 година и зае позицията номер 1 в Световната класация за юноши. Димитър Господинов бе и капитан на българския народен тим за Купа " Дейвис " през 2013 и 2014 година.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР