Димитър Бербатов, Стенли Петров и Мартин Петров изнесоха пресконференция днес

...
Димитър Бербатов, Стенли Петров и Мартин Петров изнесоха пресконференция днес
Коментари Харесай

Стенли за срещите с партии, войната в изпълкома и Бербатов

Димитър Бербатов, Стенли Петров и Мартин Петров изнесоха конференция през днешния ден преди изключителния конгрес на БФС. Той ще се организира на 15 март. На нея Стилиян Петров разкри, че сега има война в изпълкома на футболния съюз сред Михаил Касабов и Георги Иванов-Гонзо, които са двама от главните претенденти за предстоящ президент на БФС.

Също по този начин някогашният футболист на Монтана, ЦСКА, Селтик и Астън Вила добави, че се е срещал с представители на политически партии и не вижда проблем, тъй като това не го прави подвластен. Също по този начин Петров призна, че се е срещал и с президента.

Рекордьорът по мачове в националния тим добави, че не се е кандидатирал за президент или пък не е приел поканата на част от другите претенденти да влезе в технните екипи, тъй като в случай че съобщи Димитър Бербатов, значи, че е предал българския футбол. Стилиян обясни и че не се планува чистка в структурите на футболния съюз по области, тъй като 70% от хората там работили добре.
„ Ще дадем време да се запознаете с всяко едно име – позитивите, негативите. Да създадем мощен изпълком, който да взима съответни решения и да води българския футбол в вярната посока.

С всеки един, който Бербатов разгласи през днешния ден, е извършен диалог. Хората, на които сме се спрели, е казано каква ще е тяхната функционалност. Дойдоха с разнообразни хрумвания. Не сме съвършени. Избрали сме ги с позитивите и негативите. Ние мислим, че те ще са потребни. Всеки един може да си направи преценката дали ще са потребни.

В България имаме неверна визия за това, когато разговаряш с хора от политическите звена. Държавата е най-важният сътрудник. Не бягаме от тази отговорност, не се крием. Затова разгласяваме имената пред цялата общност. Правим най-хубавото. Работим върху този изпълком отдавна. Част от тези хора са много заети. Не се тормозим ни минимум от това нещо. Единствено медиите и клубовете могат да преценяват дали е вярно това, което сме избрали и дали работи за българския футбол.

Надяваме се, че хората от аматьорския футбол виждат защо става въпорси и виждат къде се намира българският футбол. Той е оставен на произвола на ориста. Много е мъчно един човек да го убедиш, че навиците се трансформират. Сблъскваме се с доста клубове на аматьорско равнище, на които им се дават обещание доста неща. Ние обещаваме това, което можем да осъществим. На 15-и ще забележим дали сме съумели да ги убедим да гласоподават за верния човек.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stiliyan Petrov (@stanpetrov19)

Проблемите са много. За страдание имаме една система, която е работила по един и същи метод толкоз време. Доста от клубовете, които демонстрират друго мнение, те се оставят да пътуват сами. Клубовете ни звънят. Аз персонално съм звънял на 350 клуба. Това, което ние се опитваме да създадем, е да дадем късмет да се развиват децата. Заплашват част от хората, че ще бъдат уволнени, в случай че дойдем на власт. Тези, които работят и желаят да работят, не би трябвало да се опасяват. Натискът, зависимостта, 20 мрежи, флагчета – това не е развиване, а подтиска българския футбол. Трудно е. Сблъскваме се с неща, които желаеме да разберем дали е вярно или погрешно. Нас не ни е боязън от вашите въпроси и в никакъв случай няма да ни е боязън.

Винаги съм казвал, че БФС би трябвало да работи за клубовете, а не клубовете за БФС. Всеки приказва, че нямаме гении и треньори. Имаме, само че не им се дава късмет. Проблемите са доста, само че не се отхвърляме. Остава малко и се надяваме, че българският футбол е прозрял, че би трябвало смяна.

Хората много се опасяват от това кметовете да не им дадат финансиране. Трудно е някой да бъде самоуверен. Няма какво да укривам. Казал съм на клубовете, че в случай че желаят да назоват това нещо, да бъдат смели. За страдание в този момент нямаме толкоз смели клубове.

Срещал съм се с политически партии и не го укривам. За това, което приказваме, не може просто да го обявиш без да си разговарял. На всеки от тях сме посочили нашата стратегия. И с президента съм се срещал. В България, когато се виждаш с тези хора, споделят, че си подвластен. Не. Това, което сме подготвили, е контрактувано както с държавните институции, по този начин с УЕФА, ФИФА, с цел да можем да осъществим тези нща. Не се крием и няма да се крием.

Всеки един, който излезе и изкаже друго време, е проблем на българския футбол. А тези, които ни сложиха – не са. Казах на Димитър Бербатов, че дали ще победим или не – аз съм до него. Поел съм ангажимент преди всичко към българския футбол, а по-късно към Бербатнов и Мартин. Ако предам Димитър Бербатов, ще съм предал българския футбол. Може би е наивно, само че е по този начин.

Знаем кои са хората, които незабавно би трябвало да бъдат заменени. 70% от регионалните работят вярно. Не им вярвайте, че ще бъдете заменени “, сподели Стилиян Петров.

Още вести четете в категория Спорт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР