Димитър Бербатов и екипът му сезираха министрите на правосъдието и

...
Димитър Бербатов и екипът му сезираха министрите на правосъдието и
Коментари Харесай

Екипът на Бербатов: Решенията на БФС са нелегитимни и взети след погазване на устава

Димитър Бербатов и екипът му сезираха министрите на правораздаването и младежта и спорта, както и футболните клубове поради Изпълкома на БФС от предходната седмица. Тогава родната централа отхвърли подписката, с която Димитър Бербатов изиска привикване на ексклузивен конгрес за избор на нов президент.

" Обръщаме внимание на всички вас и най-много на Агенцията по вписванията, че съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година, както и решенията, взети на него, са изцяло нелигитимни и взети посредством жестоко тъпчене на Устава на БФС ", пишат от екипа на Бербатов.

" Според устава - съвещание на Изпълнителния комитет на БФС се привиква от президента, първия вицепрезидент или различен вицепрезидент, 5 работни дни преди самото съвещание с писмена покана, изпратена по е-поща или факс, или посредством връчване персонално против автограф на ВСИЧКИ членове на Изпълнителния комитет "

" Обръщаме внимание на всички вас за това по какъв начин действа и работи това управление на БФС. Това, за жалост, прави нелегитимни всички решения, които са били взети на него и няма по какъв начин, спазвайки Устава на БФС и законовата уредба за ЮЛНСЦ, да бъде законно вписано в Търговския указател решение за привикване на конгрес по силата на решения, взети на съвещанието на Изпълнителния комитет на БФС от 19.08.2021 година "

Снимка: lap

Бербатов разгласи, че се впуска в борбата за президентския пост на БФС през април. Веднага по-късно обаче Борислав Михайлов отдръпна подадената си девет месеца по-рано оставка и се завърна отпред. Бербатов и екипът му апелираха, само че Апелативният съд реши, че Михайлов може още веднъж да бъде вписан като началник на централата.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР