Димът от горските пожари в Австралия, пресече Тихия океан и

...
Димът от горските пожари в Австралия, пресече Тихия океан и
Коментари Харесай

Димът от пожарите в Австралия стигна до Бразилия

Димът от горските пожари в Австралия, пресече Тихия океан и Южноамериканския континент и доближи Южна Бразилия, заяви MetSul, частна бразилска метеорологична компания.
По-рано беше обявено, че димът от пожарите в Австралия е достигнал също до Чили и Аржентина. Пушек може да се види над съвсем всички южни и централни градове на Чили, осведоми БГНЕС.
" Димът от пожарите в Австралия придава сивкав цвят тази заран на небето над Ливраменто (Рио Гранде де Сул в Южна Бразилия), макар че в небето няма облаци ", оповестява MetSul в Туитър.
Най-високата централизация на пушек се следи в югозападната част на страната на границата с Уругвай. Компанията означи, че няма риск за здравето, защото димът е на огромна надморска височина и не въздейства върху качеството на повърхностния въздух.
В Австралия към този момент са изгорели милиони хектари земя, пожарът умъртви 17 души през последните месеци, унищожи хиляди къщи, съгласно някои оценки 8 000 коали и стотици хиляди други животни също са починали. На места пожарите са толкоз интензивни, а димът - толкоз гъст, че е станало невероятно да се гасят от въздуха. Властите изпращат кораби и самолети до засегнатите региони. На югоизточния бряг на Австралия е в ход огромна евакуация.
Защо се стигна до нещастието в Австралия, потърсете отговори в този материал!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР