Дигите,ремонтирани през последните две години в цялата страна, имат само

...
Дигите,ремонтирани през последните две години в цялата страна, имат само
Коментари Харесай

Ремонтираните през последните 2 години диги имат само акт 15

Дигите,ремонтирани през последните две години в цялата страна, имат единствено акт 15, само че сумите за тях са разплатени на компаниите, съобщи земеделският министър.

Не е написан Акт 16, това значи, че те на процедура не са признати дефинитивно, само че всички суми са изплатени по тези контракти.

Дигите до село Катуница, които бяха скъсани на три места при поройния дъжд преди седмица, също не вършат изключение.

" В гаранционен период те да бъдат отремонтирани по-късно, което се е случило, тъй като в противоположен случай влизаме в догадка целият материал да бъде изпратен на прокуратурата и на министъра на вътрешните работи ".

В Катуница и близките села се надяват да бъде осъществен главен ремонт на дигите, а растителността в река Чая да бъде отстранена.

" Коритото е обрасло, освен коритото, вътре са къпини, драки, дървета, които задържат водата и там където се задържи водата тя прилива, дигата почва. Почистване коритото на реката е обвързвано с по–дълга процедура, би трябвало главен ремонт на дигата, не става с кърпене ", разяснява Красимир Юруков, кмет на Катуница.

При последното наводняване преди седмица земеделските производители са били пощадени от природата. Но се питат - докога?

Земеделският министър даде обещание, че ще се търсят благоприятни условия за повсеместен ремонт на дигите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР