Дигиталните технологии и изкуственият интелект променят ежедневието на хората, а

...
Дигиталните технологии и изкуственият интелект променят ежедневието на хората, а
Коментари Харесай

Служителят на бъдещето има нужда от 56 основни умения

Дигиталните технологии и изкуственият разсъдък трансформират всекидневието на хората, а този факт не подминава и професионалните отговорности – от тъкмо 56 съществени умения ще има потребност служителят на работното място на бъдещето. Това обобщават от McKinsey в ново изследване, в което са взели присъединяване 18 хиляди души от 15 страни.

Изследователската компания преглежда работните позиции, които ще бъдат изгубени, както и тези, които ще зародят вследствие на автоматизацията и роботизацията. Така нуждата от физически умения ще намалее, само че търсенето на софтуерни, обществени, прочувствени и когнитивни качества ще нараства.

Част от работата ще си остане профилирана, само че на пазара на труда, който е по-автоматизиран, цифров и динамичен, всички жители биха имали изгода от притежанието на съществени умения, които да им оказват помощ да удовлетворят следните три критерии, без значение в кой бранш работят:
Добавяне на стойност оттатък това, което могат да създадат автоматизираните системи и интелигентни машини;Работа в цифрова среда;Непрекъсната акомодация към новите способи на работа и специалности.
Изведената информация McKinsey групира в 4 категории и в общо 13 групи умения. От компанията обаче избират думата DELTA пред думата „ умения “, защото изведените заключения в действителност съставляват комбинации от умения и държания.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР