Дигиталната изложба Бесарабия - извор на красота и родолюбие на

...
Дигиталната изложба Бесарабия - извор на красота и родолюбие на
Коментари Харесай

Дигитална експозиция съпътства представянето на алманах Родолюбец

Дигиталната галерия " Бесарабия - извор на хубост и родолюбие " на етнофотографа Асен Великов ще съпътства формалното показване на брой IX на сборник " Родолюбец ". Част от фрагментите на експозицията са включени в новото издание.

Алманахът следва традициите на досегашните осем издания, като дава естрада на създатели от Бесарабия и България по въпроси от историческия, публичния и културния живот на нашите общности зад граница. Новият брой включва над 150 научни, публицистични и художествени текста от близо 90 създатели.

Събитието ще събере почитатели на Дружеството за другарство и културни връзки с бесарабските и таврийските българи " Родолюбец " през днешния ден, 30 май, от 18.30 ч., в зала 1 на ректората на СУ " Св. Климент Охридски ". Входът е свободен.

Сред формалните посетители наличие са удостоверили доцент Михаил Иванов - някогашен консултант на президента Желю Желев по етническите въпроси, държавник, огромен другар и член на дружеството; проф. Николай Червенков - фамозен историк; Тончо Василев - публицист от Българска национална телевизия, създател на алманаха; бесарабски поети Таня Танасова и Нико Стоянов и др.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР