Дигитална класна стая бе открита днес в Математическа гимназия "Д-р

...
Дигитална класна стая бе открита днес в Математическа гимназия "Д-р
Коментари Харесай

Дигитална класна стая откриха във варненска гимназия

Дигитална класна стая бе открита през днешния ден в Математическа гимназия "Д-р Петър Берон ". Проектът е резултат от конкурс за възстановяване на изискванията за учене посредством потребление на модерни технологии. Разработването на нововъведението е концепция на Христо Карацанов и Виктор Иванов (вече някогашни ученици на гимназията) и Милен Мавродиев - преподавател по математика. Гости на събитието бяха кметът Иван Портних, Лилия Христова, шеф на дирекция "Образование и юношески действия ", представители на Регионалното ръководство на образованието - Варна, шефове на учебни заведения, учители и възпитаници.
 

Дигиталната класна стая може да поеме до 24 ученика, работещи на неповторимите тъчскрийн маси с по два компютъра, които са свързани с общо три огромни екрана. "Големият план е образователната среда да не обслужва единствено кабинета по осведомителни технологии и информатика. Чрез интегрирани уроци, посредством взаимно сливане на мощните страни в преподаването, тук се организират интегрирани уроци по разнообразни образователни предмети ", показа Павлин Петков, шеф на Математическа гимназия "Петър Берон ". Той благодари на кмета и на Община Варна за поддръжката за всички инициативи на учебното заведение, в това число за проучване на китайски език. Видео приветствие бе изпратено от Христо Карацанов, някогашен възпитаник в МГ, сега студент в Германия, един от основателите на този план. 

"Поздравявам Ви за самодейността! Тази цифрова класна стая е следващо доказателство за творчеството и инициативността на екипа на учебното заведение. Математическата гимназия е потвърдена школа за красиви мозъци, по тази причина сме стимулирани да работим тези младежи да останат тук и да осъществен фантазиите си във Варна. Вашето учебно заведение ни въодушеви за самодейността "Варна в град на знанието ", в това число с създаване на една нова модерна постройка за гимназията, каквато заслужавате ", обърна се кметът Иван Портних към учителите и учениците. По-късно той показа визия за осъществяване на плана.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР