digital.bgВ ерата на дигиталното образование е много важно да има

...
digital.bgВ ерата на дигиталното образование е много важно да има
Коментари Харесай

Какво е Google Classroom и как работи

digital.bg

В ерата на цифровото обучение е доста значимо да има виртуални места за възпитаници, учители, и хора, които да работят и да се развиват. Услугата Гугъл Classroom е един доста добър образец в това отношение.Тя е предопределени за тези, които им е омръзнало използването на учебници, бели дъски и тетрадки, а и по този метод се икономисват доста пари от учебници и непотребна хартия. Услугата е основана на правилото, че просветителните средства би трябвало да са лесни за приложимост и налични за всички.

Какво е Гугъл Classroom?

За тези, които към момента не знаят, Гугъл Classroom  представлява безвъзмездна услуга предопределена за образователни заведения, организации с нестопанска цел и всички, които имат профил в Гугъл. Тя улеснява възпитаници и преподавателите  като поддържа връзка в образователното заведение и отвън него. Услугата може да ви спести време и доста хартия, тя разрешава елементарно основаване на курсове, разпределение на задания, образуване и връзка на тематики и извършения. Преподавателите от своя страна могат да получават противоположна връзка когато и да е за това, кой си е написал домашното, има ли закъснели със поставените задания, могат също да оставят мнения и линкове чрез Гугъл Drive.

 

Както множеството услуги на Гугъл, по този начин и Classroom има интерфейс на български език, който е с подсъзнателен и изчистен дизайн, тъй че всеки в границите на няколко минути да стартира да работи с него.

Услугата разрешава основаване на документи или шерване на файлове посредством Гугъл Drive и Гугъл Docs. Освен това може да употребявате виртуалната класна стая и за онлайн срещи с обичаните си другари като употребявате Гугъл Hangouts или Гугъл Hangouts Meet. Гугъл Classroom е място, където учителите могат да основават и споделят задания, викторини и да изпращат известия. Оценяването, организацията на класовете и администрацията могат да се ръководят от интерфейса на самата услуга.

 

Цялата публикация ТУК

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа ``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР