digital.bgПриложението на Google Maps се свързва най-вече с навигацията и

...
digital.bgПриложението на Google Maps се свързва най-вече с навигацията и
Коментари Харесай

4 полезни функции в Google Maps, които може би не знаете

digital.bg

Приложението на Гугъл Maps се свързва най-много с навигацията и картите, само че то може доста повече от това. Освен комфортната информация за трафика, прецизните насоки и детайлните сателитни фотоси, Google Maps има още какво да покаже, оповестява CNET. Ето няколко малко познати функционалности на приложението.

Колко огромни са опашките в магазините

Когато отворим приложението, направляваме до даден магазин, заведение или даже институция, можем да натиснем на името ѝ на картата. Това ще отвори спомагателен екран, в който има повече информация за обекта, като адрес, фотоси, работно време и така нататък За доста от огромните обекти има спомагателна секция, която демонстрира какъв брой е натоварено към дадения миг, както и типичната натовареност в разнообразни часове.

 

Мигащата алена колона е информацията в действително време. Когато кликне върху нея, потребитеят получава спомагателна информация като „ типична натовареност “, „ по-малко натоварено от обичано “, „ по-натоварено от всекидневно “. Това оказва помощ на човек да преценя по кое време е най-удачното време да посети дадения обект и да спести време.

 

Менюта, фотоси и ревюта

В същия този спомагателен екран, който демонстрира профила на дадения обект, има доста спомагателна информация. Когато става дума за заведения за хранене, тук може да се намерят менюта с ястия, в случай че ресторантът предлага такива. В някои случаи Гугъл даже демонстрира най-популярните ястия.

 

В този екран потребителят може да види фотоси от обектите, както и мнения от клиенти. Разбира се, не всички от тях може да са изцяло правилни, само че дават добра индикация за общите усещания на хората от дадения ресторант и обект.

 

Работно време, адрес, телефон

Когато натиснем името на даден обект в Гугъл Maps, ще забележим и доста спомагателна информация в разнообразни секции. Сред тях е работното време, като натискане на стрелката до информацията за него ще даде подробни данни за работното време през цялата седмица, освен за дадения ден.

 

В този екран с данните на обекта има още телефонен номер, връзка до формалния уебсайт и адрес с пощенски код. Това прави елементарно откриването на всякаква информация за контакт с дадения обект, без да се постанова да се търси в Гугъл.

 

Гугъл Assistant за iPhone

Гугъл Assistant публично няма вградена версия за iOS. Но може да се употребява посредством Гугъл Maps. За задачата потребителят би трябвало да отвори Гугъл Maps, да натисне бутона с трите хоризонтални линии и да избере Settings. От това би трябвало да избере Navigation > Access your Assistant with “OK Гугъл ”.

 

Това ще разреши на приложението да употребява Гугъл Assistant за множеството функционалности и благоприятни условия на Maps. Функцията е сходна на Hey Siri, като е добра опция за феновете на iOS, които желаят Гугъл Assistant, само че не и да преминат на Android.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР