digital.bgПрез 1959г. съветската ракета Луна 2 е първият кацнал на

...
digital.bgПрез 1959г. съветската ракета Луна 2 е първият кацнал на
Коментари Харесай

Китай планира да изпрати човек на Луната

digital.bg

През 1959г. руската ракета Луна 2 е първият кацнал на луната галактически уред, 10 години по-късно Нийл Армстронг и Едуин Олдрин са първите хора, които стъпват на Луната иа забиват на нея американското знаме.

И по този начин, половин век по-късно засилено се приказва за идната държа или даже страни, които ще кацнат на луната. Това споделя и в изявление на 3DNews - Юй Гобин (Заместник началник на Центъра за лунни и галактически проучвания на Китайското национално управление). Новината е напълно разумно продължение на дебатите които се състояха по-рано тази година.

В тях Китай насочи покана в лунните проучвания да се включат други страни и частни компании. Като тогава се говореше за изследователският галактически уред „ Чанъе-Б “ който ще се състои от 4 обособени модула - орбитален летателен уред, специфичен модул за приземяване, модул за политане от Луната и подобен за полетът до Земята. Заявката за този полет е с отминалост в идващите 4 години.

Кои ще са другите страни в амбициозният китайски план за идващ човек на Луната, за в този момент не е ясно. Знаем единствено, че през Март в предписание на президентът на САЩ Доналд Тръмп каза, че е належащо да се изпрати астронавт на Луната в околните години и че първата жена на Луната ще бъде гражданка на Съединени американски щати.

Русия също не остава по-назад, със своята поръчка, че през 2031г. ще бъде на Луната, след което полетите до там ще станат регулярни, а през 2032г. даже ще достави до повърхността на планетата специфичен луноход, който ще транспортира космонавтите.

В този подтекста на тази публикация ще е забавно да отбележим, че фотографията която виждате е направена със смарт телефон, без да се употребява телескоп или друго приближаващо обектите в кадър устройство. Снимката на луната е направена 5х оптичен + 10х хибриден + 50х дигитален Zoom, който има Huawei P30 Pro. Най-добрият смарт телефон за фотографии в влиятелната ранглиста на DxOMark, който също е дело на китайската софтуерна мисъл.

Така, че поръчката за полет до луната на Китай е напълно действителна, остава единствено да чакаме по кое време китайският байрак ще бъде забит на единственият натурален сателит на Земята.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
``
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР