Диги с пясък и влага ще посрещнат учениците на първия

...
Диги с пясък и влага ще посрещнат учениците на първия
Коментари Харесай

Семействата в наводнените села не знаят как ще изпратят децата си в клас


Диги с пясък и влага ще посрещнат учениците на първия образователен ден в наводнените карловски села. На 15 септември Милена Нечева от село Богдан ще изпрати първокласник, а фамилията се приготвя измежду тиня и наноси.

„ Притесняваме се, тъй като не знаем дали ще се движат рейсове, към момента не сме изцяло готови за учебно заведение. Трябваше да се купят пособия, за които учителите ще ги закупят. Ще забележим по какъв начин ще се оправи с пътуването, тъй като ще учи в Сопот “, описа тя.

В подготовката за учебно заведение се включват доста доброволци и другари на Милена.

„ Помагалата, облекла, раница също му закупиха, там всичките консумативи, които ще трябват за часовете “, добави тя.

След две наводнения в края на август в Професионалната гимназия по жп превоз в Карлово ще открият новата образователна година с вреди за над 700 000 лв. и краткотрайни класни стаи.

„ Успяхме да приспособоим шест пространства за образователни кабинети - фитнес зала, фоайета. Успяхме да ги мебелиране и да създадем условия въпреки всичко децата да има къде да учат, част от тях ще ги отопляваме, част от тях са отоплени “, съобщи шефът на образователното заведение Стефан Филчев.

Учениците ще бъдат посрещнати от насипи с пясък.

„ Те ще останат там, до момента в който не стартираме да построяваме една подпорна стена, тъй като на 10-15 години се случва сходно злополучие “, добави Филчев.

След 15 септември учебното заведение стартира акция за подкрепяме на деца от засегнатите от наводнението обитаеми места
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР