Диетолозите смятат, че здравословната закуска трябва да съдържа 400-700 калории

...
Диетолозите смятат, че здравословната закуска трябва да съдържа 400-700 калории
Коментари Харесай

Популярни закуски, които лекарите не препоръчват

Диетолозите считат, че здравословната закуска би трябвало да съдържа 400-700 калории и хранителни субстанции, които зареждат тялото ни с сила. Не се предлага да ядете някои известни храни заран, даже в случай че сме привикнали с тях. Сега можете да ревизирате дали закуската, която нормално ядете е здравословна или не.

Ето лист на храните, които е добре да избягвате заран:

1. Палачинки

Палачинките са вкусни, засищат ни и всички ги обичаме, само че не са изключително потребни, изключително в случай че добавяте сладко или мед, тъй като това внезапно повишава инсулина. Този вид закуска способства за затлъстяването, въздейства на настроението ви и даже може да ви накара да се чувствате зле.

2. Зърнени закуски

Тези зърнени закуски съдържат доста захар, а не фибри и протеини. Хората, които са по-податливи на насърчаване на диабет и дребните деца, би трябвало да заобикалят да ядат зърнени закуски, заради високото равнище на захар.

3. Сандвичи с бял самун

Белият самун не е потребен. А колкото по-препечен е той, толкоз по-вреден е, защото колкото повече изгаря, толкоз по-канцерогенен става.

4. Филия с течен шоколад

Учените са пресметнали, че 2 супени лъжици течен щоколад съдържат 83% от препоръчвания дневен банкет на захар. Тази доза може да усъвършенства настроението ви заран, само че силата ще изчезне скоро и ще започнете да се чувствате изтощени. Освен това, течният шоколад съдържа палмово масло, което е в действителност неприятно за нашето здраве.
Източник: jenite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР