Диетолозите разделят продуктите по цветове, тъй като в зависимост от

...
Диетолозите разделят продуктите по цветове, тъй като в зависимост от
Коментари Харесай

Хапвайте червени храни за енергия и здраво сърце

Диетолозите разделят продуктите по цветове, защото според от това какъв цвят е един артикул, той има разнообразни субстанции, които са потребни за организма. Червените артикули включват телешко и говеждо месо, сьомга, червени чушки, домати, нар, вишни, череши, репички, червен грейпфрут, ягоди, малини, червени ябълки, алено грозде, любеница и други.

Червените артикули зареждат организма с сила и спомагат за положителната работа на сърдечно-съдовата система. Тези артикули подтикват интензивността, поддържат тонуса на организма и в случай че ги консумирате постоянно, ще се чувствате работоспособни и няма да изпитвате непрекъсната отмалялост.

Полезните субстанции, които се съдържат в алените храни, са флавоноиди, ликопен, фенол и витамин С. Флавоноидите пазят организма от доста болести и се борят с действието на свободните радикали, като по този метод защищават от ранно стареене.

 Нар

Друг удобен резултат на флавоноидите е предпазването на клетъчните мембрани от разрушение. Тези субстанции оказват помощ за положителната памет и поддържат дълго време положителното зрение. Ликопинът, който се съдържа в алените артикули, възстановява работата на кръвоносната система.

Ликопенът оказва помощ и за предотвратяване от доста типове болести и е потребно за мъжете. Затова се предлага всеки мъж да яде най-малко една порция червени храни на ден, в случай че желае да няма проблеми със здравето на репродуктивната си система. Друго деяние на ликопена е пречистването на организма от отрови.

Фенолът е антиоксидант, който е доста значим, защото оказва помощ в битката против депресията. Фенолът също се бори с нездравословното влияние на свободните радикали и спомага за предпазването на клетките на организма от ранно стареене.

 Телешко месо

Витамин С е доста значим, защото покачва имунитета и оказва помощ в битката с вирусите. Витамин С, който се съдържа в алените артикули, въздейства доста добре върху кожата, като я прави по-мека и еластична.

Хората, които постоянно употребяват червени храни, в никакъв случай не се оплакват от слънчеви изгаряния, защото кожата им е предпазена от действието на потребните субстанции, които се съдържат в продуктите с червен цвят.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР