Диетата “Оптавия става известна през 80-те, но и днес е

...
Диетата “Оптавия става известна през 80-те, но и днес е
Коментари Харесай

Диетата “Оптавия” съветва да се грижим за психическото си здраве, за да сме слаби

Диетата “Оптавия ” става известна през 80-те, само че и през днешния ден е желана измежду фитнес запалянковците.

Позната още като “салатената диета ” при нея акцентираме на храните, които са богати на фибри за главните хранения, а в това време на няколко часа хапваме и нещо леко, което да ни помогне да преборим глада.

Сумарно калориите за деня не би трябвало да надвишават 1000, като можем да ги разпределим по разнообразни способи. Най-популярният способ е “5+1 ”, където имаме пет дребни хранения и едно главно, нормално салата. Но несъмнено, можете да пробвате с “3+3 ”, където дребните и главните хранения са равни на брой, или пък да извършите четири дребни хранения, две съществени и една дребна закуска като плод.

 Диетата

Макар и следването на тази формула да е значимо, основателите на диетата “Оптавия ” натъртват на обстоятелството, че това е единствено дребна част от режима. По-важно е по какъв начин се грижим за тялото си през времето, в което не се храним.

Както при множеството диети би трябвало да се стараем да пием доста вода и чайове и да следим за измененията в тялото си. Ако видим, че вместо да смъкваме, килограмите ни си остават същите, би трябвало да прекратим диетата.

 Диетата

По същия метод би трябвало да внимаваме и за метода, по който се усещаме.

Ако по-малкото калории, или пък външните фактори в персоналния ни живот предизвикват стрес и отрицателни мисли, диетолозите предлагат постепенно да увеличим калориите, към момента спазвайки режима. Така той ще стане по-подходящ за потребностите на тялото ни, като в същото време ще се възползваме от позитивите на диетата.

Според експертите, в случай че следваме всички правила на тази диета можем да свалим близо 5 кг и половина в границите на 12 седмици – това е относително постепенно намаляване, което няма да заплаши по никакъв метод здравето ни, а по-късно по-трудно ще попаднем в клопката на йо-йо резултата.

 

 

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР