Диего Симеоне пусна състав, близък до оптималния. Маркос Йоренте действаше

...
Диего Симеоне пусна състав, близък до оптималния. Маркос Йоренте действаше
Коментари Харесай

Атлетико игра честно и отдалечи Хетафе от Лига Европа

Диего Симеоне пусна състав, непосредствен до оптималния. Маркос Йоренте действаше като нападател до Диего Коща, а Алваро Мората остана на пейката. В центъра на халфовата линия си партнираха Саул Нигес и Коке, а Анхел Корея и Яник Ферейра-Караско нападнаха по фланговете.

Наставникът на домакините Пепе Бордалас не можеше да разчита на няколко съществени футболисти поради травми и санкции. Хайме Мата и Уго Дуро започнаха като двойка нападатели, а в средата на терена стартираха Ален Ниом, Мауро Арамбари, Неманя Максимович и Марк Кукурея.

Хетафе беше в неприятна серия от резултати и обстоятелстват принуждаваха отбора да играе доста по-офанзивно от нормално. До почивката домакините имаха няколко положителни положения за гол, а Атлетико не насочи нито един удар в очертанията на противниковата врата.

В 10-ата минута Максимович стреля мощно, само че и неопределено. Хайме Мата също пропусна добра опция да се разпише, а единствената добра офанзива на гостите през първите 45 минути приключи с удар в навън на Диего Коща, който заложи на силата, вместо на прецизността.

В 49-ата минута Коща още веднъж се измъкна от отбраната на домакините, само че шутира около дясната греда. В 54-ата Ферейра-караско напредна към наказателното поле, завъртя се и с много шанс продължи топката към Йоренте. Бившият футболист на Реал Мадрид получи задоволително пространство, с цел да се обърне и с изстрел по тревата да изненада Давид Сория.

В средата на втората част в игра се появи Томас Партей и точно ганаецът реши дуела в интерес на Атлети. Това стана в 80-ата минута след пробив и подаване на друга запаса - Витоло. Крилото леко чукна топката към своя съотборник, а Давид Сория нямаше какво да стори.

В добавеното време Ниом получи червен картон за жестоко нарушаване. След 5 мача без победа тимът от мадридското предградие се смъкна на седмото място, а в последния кръг ще гостува на Леванте. Атлетико пък ще приключи акцията си с домакинство на Реал Сосиедад, който е съперник на Хетафе за шестата позиция.

СТАТИСТИКА ОТ МАЧА
КЛАСИРАНЕ
ГОЛМАЙСТОРИ
ПРОГРАМА Ла Лига 37 кръг, четвъртък 16 юли  Хетафе 0:090 минута  Атлетико Мадрид
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР