Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за

...
Диана Стефанова, управляващ директор на развойните центрове на VMware за
Коментари Харесай

Диана Стефанова от VMware получи наградата Women in tech - digital industry

Диана Стефанова, ръководещ шеф на развойните центрове на VMware за България и EMEA, бе отличена с премия Women in tech - digital industry. Признанието се връчва на дами водачи за техните професионални достижения и принос за развиването и растежа на ICT промишлеността в района.

„ Тази премия е самопризнание за големия труд и високите резултатите, които реализирах дружно с моя екип през последните години. Основната мощ, която движи софтуерната промишленост са нововъведенията, които са част от нашето ДНК във VMware “, разяснява Диана Стефанова.



Под ръковоството на Диана Стефанова, за своите 10 години VMware България съумя да се наложи като главен хъб за разработки и нововъведения в район ЕMEA (Европа, Близкия Изток и Африка) и да се подреди сред трите основни развойни центрове на VMware в международен мащаб. В същото време, носителката на наградата Women in tech - digital industry сполучливо трансформира офиса от чиста R&D локация в мултифункционален екип, фокусиран върху развойна и оперативна активност и генериране на доходи от професионални услуги. Компанията в България съумява да се наложи като желан шеф и притегля специалисти от целия свят.

Диана Стефанова е интензивно ангажирана в начинания, които имат за цел да предизвикват професионалното развиване на повече дами в ИТ промишлеността. Тя е спонсор на българския клон на световната организация Women Who Code, посетител преподавател е на конгреси в Бълагрия и чужбина.

Самата премия Диана Стефанова получи на гала, част от програмата на Webit.Festival, в границите на която бяха отличени най-хубавите цифрови планове, иноватори и интегратори на софтуерни решения в България.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР