Диалогът в социалните мрежи започна вчера, след като вицепремиерът в

...
Диалогът в социалните мрежи започна вчера, след като вицепремиерът в
Коментари Харесай

Кирил Петков намекна, че раздорът с ГЕРБ е заради съдебната реформа, регулаторите и службите

Диалогът в обществените мрежи стартира през вчерашния ден, откакто вицепремиерът в оставка разгласи, че ще подаде заявление до Народното събрание, че няма да взе участие в парламентарна процедура по желание на министър председател и няма да предлага конструкция и състав на Министерския съвет (което през днешния ден и направи, ). По думите ѝ повода за взривяването на диалозите е постъпило искане за промяна на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов. 

Премиерът в оставка Николай Денков пък прикани в особено послание ГЕРБ-СДС да спазят ангажимента отпреди девет месеца и " да не хвърлят страната в безпорядък ", като предложи да се резервира актуалният състав на Министерския съвет и местата си сменят единствено Денков и Габриел, като тя остане и на поста външен министър. 

В тази връзка пиарът на ГЕРБ Никола Николов реагира във Фейсбук, като написа:

" Николай Денков излезе по Българска национална телевизия в 20:00 часа да се моли на ГЕРБ да гласуваме ротация единствено на него и Мария Габриел. Тези хора или безусловно нямат връзка с действителността или имат проблем с паметта! Този вид беше препоръчан от ГЕРБ още на 17 март, само че беше отритнат от ПП-ДБ ".



Днес обаче Кирил Петков показа фрагмент от медийна обява, в която се прецизира, че Николов е показал, че преди седмица номинираната за нов министър председател Мария Габриел е отправила аналогична оферта: единствената промяна в изпълнителната власт да е тази на Денков и Габриел на премиерското място. Този извод обаче е неакуратен, тъй като има разлика сред предложенията на Мария Габриел от 17 март и на Николай Денков от 24 март:

Габриел категорично показва, че не следва да се подписва съглашение за промени сред двете обединения. Николай Денков пък споделя на ГЕРБ:  " Вместо да хвърлят страната в безпорядък, да подпишем съглашението и да гласуваме с министър-председател и външен министър Мария Габриел, без да променяме състава на Министерския съвет ".



Под споделения фрагмент Петков загатва, че казусът е пристигнал поради настояването на ПП-ДБ за " работеща правосъдна система, работещи регулатори и реформирани служби ". 

Каква е точната причина за доближаването до предварителни избори обаче, към този момент остава неразбираемо, а от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за момента заобикалят други обществени мнения.

Преди дни Лена Бориславова пък съобщи, че на финала на договарянията на 19 март " от ГЕРБ прекъснали договарянията " под команда ". Тя съобщи: 

" На 19 март, когато след голям брой ултиматуми, съкращаване на периоди, отбягване на тематиките за промени, водачите на ПП-ДБ бяха на масата за договаряния. В 12:30 часа в деня на връщане на мандата влиза Никола Николов, PR на ГЕРБ, и споделя: " Време е! ". Четирите дами станаха и потеглиха. Комуникацията прекъсна. Бойко Борисов не подвига телефон. От медиите разбрахме, че Мария Габриел има намерение да отиде при президента в 16 часа ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР