DHL се присъедини към Walmart, J.B. Hunt Transport Services и

...
DHL се присъедини към Walmart, J.B. Hunt Transport Services и
Коментари Харесай

DHL поръча Tesla Semi

DHL се причисли към Walmart, J.B. Hunt Transport Services и други огромни компании с поръчката на 10 електрически камиона Tesla Semi, оповестява Wall Street Journal. Немският логистичен колос възнамерява да употребява влекачите за доставки за доставки на артикули и съоръжение в Съединени американски щати посредством поделението си DHL Supply Chain.

Wall Street Journal разкрива още, че DHL е взела участие дружно с други транспортни компании в заключителните стадии от създаването на Semi. Идеята на немците е електрическите камиони на Tesla да се употребяват освен за бързи доставки в границите на един ден, а и бъдат тествани на по-дълги направления.

Автопаркът на DHL към този момент включва електрически фургони Ford за бързи доставки в Европа. Поръчката на камиони на ток обаче се преглежда като качествено нов стадий в навлизането на електричеството в транспортните услуги.

При представянето на Semi Tesla разгласи, че предварителни поръчки за камиона могат да се създадат против предплата от $5 000. Силният интерес към електрическия влекач обаче окуражи Илон Мъск и депозитът бързо бе повишен четирикратно на $20 000. Първата партида Semi, наречена по традиция Founders Edition, ще коства $200 000, а по-късно цените ще спаднат на $150 000 за версията с обхват 500 км и $180 000 за тази с самостоятелен пробег 800 км.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР