Дейвид Марлоу, заместник-директор по операциите на ЦРУ, обяви, че агенцията

...
Дейвид Марлоу, заместник-директор по операциите на ЦРУ, обяви, че агенцията
Коментари Харесай

Зам.-шеф на ЦРУ: Вербуваме руснаци, които са отвратени от инвазията в Украйна

Дейвид Марлоу, заместник-директор по интервенциите на Централно разузнавателно управление на САЩ, разгласи, че организацията се стреми да вербува руснаци, които са " отвратени " от нашествието в Украйна, съобщи " Уолстрийт джърнъл ".

" Путин беше в най-силната си позиция в деня преди да нахлуе, когато към момента имаше способността да притиска Украйна, да въздейства на НАТО и да показва, че Русия е могъща нация. Той пропиля всичко това ", сподели Марлоу в обществена лекция пред Център Хейдън на Университета Джордж Мейсън. " Търсим по света руснаци, които са толкоз отвратени от това, колкото и ние. Готови сме да вършим бизнес ", добави той.

Това е една от първите изяви на Марлоу, откакто пое поста си през юни 2021 година Той приказва арабски и е служил като шеф на организации в чужбина, в това число в Близкия изток, както и в Центъра за задачи в Близкия изток в щаба на Централно разузнавателно управление на САЩ във Вирджиния.

Неговите мнения удостоверяват неотдавнашните изказвания на някогашни високопоставени чиновници на Централно разузнавателно управление на САЩ, че недоволството на доста руснаци от февруарската инвазия в Украйна предоставя удобна почва за набиране на сътрудници измежду недоволни военни офицери, както и олигарсите, чието положение е изтъняло заради санкциите.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР