Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата. Задържани са петима,

...
Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата. Задържани са петима,
Коментари Харесай

Фабрика за производство на нелегален тютюн разкриха в с. Каменово

Действията са осъществени под наблюдението на прокуратурата. Задържани са петима, чиято мярка за задържане е удължена до 72 часа


Действията по следствието, траяло от няколко месеца, са осъществени от чиновници на бранш „ Противодействие на икономическата престъпност “ под управлението на Районна прокуратура – Кубрат и със съдействието на РУ-Кубрат.

Вчера към 16.30 часа в село Каменово бил спрян лек автомобил „ Форд Галакси “, ръководен от 30-годишен гражданин на село Медовене. При инспекция в колата служителите на реда разкрили 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол. Последвало претършуване и в къща, стопанисвана от мъжа. Там, в миг на обработка и тънко нарязване на тютюн, били арестувани трима мъже на възраст 38, 33 и 19 година и 36-годишна жена, а пространствата - оборудвани с видеонаблюдение, шумоизолационни материали и вентилационна система.



В прилежащи икономически постройки служителите на реда разкрили складирани 304,400 кг тънко нарязан тютюн, подготвен за реализация и 1004,900 кг суровина във тип на балирани тютюневи листа. В партерен етаж на къщата били открити 4 железни вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за тънко нарязване и други електрически принадлежности, предопределени за обработка на тютюнева продукция.



В къщата имало и пространства за отмора и хранене на служащите, тъй че те да не напущат границите на парцела. В хода на подхванатите процесуално-следствени дейности последвало претършуване и в дома на 30-годишния в същото село, откъдето униформените иззели още 12 кг тънко нарязан тютюн, пакетиран в полиетиленови пликове по 0,500 кг. Откритите акцизни артикули без бандерол и съоръжение са конфискувани. След 24-часовото задържане на петимата участници в процеса по организация и обработка на контрабандната продукция, с разпореждане на прокуратурата, мярката им за задържане е удължена до 72 часа.



По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по чл.234 от Наказателен кодекс, а работата на проверяващите продължава под наблюдението на прокуратурата.

В резултат от целенасочените дейности на чиновниците от бранш „ ПИП ” при ОДМВР-Разград по противопоставяне на контрабандата на цигари и тютюневи произведения, по-рано този месец бяха арестувани други 30,08 кг нарязан тютюн без бандерол. Стоката бе открита на задната седалка в лек автомобил „ Ситроен Ксара ”, ръководен от 22-годишен мъж от село Осенец, спрян за инспекция в село Благоево на 9 ноември. Продължава работата по документиране на откритите закононарушения.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР