Действията на властите в условията на коронавирус са добри. Така

...
Действията на властите в условията на коронавирус са добри. Така
Коментари Харесай

Колко ни е страх от коронавируса у нас

Действията на управляващите в изискванията на ковид са положителни. Така е оценката за тях, въпреки и да понижава гладко на фона на стойностите от началото на рецесията. Тревогата от заболяването продължава да спада, макар че остава преобладаваща. Мерките против заболяването се възприемат като задоволителни, само че не и за стопанската система.

Това демонстрират изводите от шестия експресен телефонен сондаж на " Галъп интернешънъл ", за рецесията с ковид.

Обществото остава в паника от заболяването, само че тревогата продължава очевидно да понижава. Опасен, само че в последна сметка просто мощен грип, споделят 56%. От началото на третата десетдневка на март насам този дял гладко спада, само че и през днешния ден остава максимален на фона на останалите варианти.

Опцията " не е сериозна заплаха " продължава да става все по-предпочитана, за сметка на опцията " смъртоносна заплаха " и в този момент, за пръв път в тези сондажи, безразличната прекаленост е с по-висок дял от паническата прекаленост: 23% считат, че коронавирусът не е сериозна заплаха. На друго мнение са 20% от интервюираните - за тях това е смъртоносна заплаха за човечеството. Има и напълно дребни дялове на хора, които не могат да отговорят.

Повечето българи не престават да намират ограниченията на държавното управление против ковид за задоволителни, само че се уголемява и чувството, че те са прекомерни, демонстрира проучването на " Галъп ".

Преди месец и половина две трети от хората споделяха, че ограниченията са задоволителни, а в този момент - единствено 55% от интервюираните.

За същия интервал визията, че ограниченията са прекомерни, последователно се утвърди от 17% до 32%. Малцина са тези, които не дават отговор на въпроса. Явно продължава наклонността на припряност на обществото, маркирана и в предходния сондаж.

За последните 10 дни леко пораства и делът на тези, които считат ограниченията за незадоволителни - от 8 на 12%. Обяснението на социолозите е, че това може да е страх пред облекчение на ограниченията или неодобрение от незадоволителното им съблюдаване от страна на мнозина.

Като цяло паникьосаните българи към този момент са дребна група. Мнозинство от 53% считат, че е пристигнало времето да отпадат рестриктивните мерки за пътешестване от едно обитаемо място в друго; 44% споделят, че още е рано. Останалите се двоумят. Очевидно, обявата за идно отпадане на рестриктивните мерки идва тъкмо в точния момент.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР