Действията на въоръжените групи в Казахстан, които използваха общественото недоволство,

...
Действията на въоръжените групи в Казахстан, които използваха общественото недоволство,
Коментари Харесай

Симеон Славчев, МИР: В Казахстан провокатори искат хаос, а не социална справедливост

Действията на въоръжените групи в Казахстан, които използваха публичното неодобрение, с цел да ескалират напрежението, целят не да се намалят цените на втечнения газ, а провокиране на безпорядък, вълнения, принуждение, дестабилизиране на Казахстан и района. Това се споделя в позицията на ръководителя на партия МИР (Морал, Инициативност, Родолюбие) Симеон Славчев.

„ От дейностите на нападателите ясно се вижда, че те нямат нищо общо с протестиращите поданици на Мангистауска област, които излязоха на мирни демонстрации срещу  новите високи цени  на дребно на втечнения газ в Казахстан. Нещо повече – като се изключи че първичните митинги бяха мирни,  след намесата на президента на Република Казахстан Касъм-Жомарт Токаев, който разпореди и незабавно беше поправена цената на втечнения газ в Казахстан, протестиращите излязоха с публична позиция, че приключват митинга, защото техните претенции са изпълнени. Тоест би трябвало да се направи ясно разграничаване сред спокойно протестиращите жители, които прекратиха своя митинг, и нападателите, които сега вилнеят и разрушават в Казахстан “, споделя Симеон Славчев.

Лидерът на партия МИР дава висока оценка на решителните дейности на президента на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев за опазване на обществения мир в Република Казахстан.

„ Изразявам дълбокото си разбиране, че президентът на Република Казахстан, който пое и длъжността Председател на Съвета за сигурност ще направи всичко допустимо и належащо, с цел да подсигурява просперитета на страната и подобряването на живота на елементарните хора в другарски Казахстан “, декларира още Симеон Славчев.
Симеон Славчев МИР: Кирил Петков трябваше първо да се срещне с патриарх Неофит
Първото посещаване на Кирил Петков като министър-председател на България трябваше да бъде не в Брюксел, а при патриарх Неофит, от който...
Прочети повече
Според Славчев от подхванатите дейности на президента на Казахстан Касъм-Жомарт Токаев е видно, че той си дава ясна сметка за изключително рисковия темперамент на избухналите вълнения, протичащи се на фона на събитията в Афганистан, интензивността на интернационалните терористични организации и взривоопасния капацитет на междуетническите връзки в многонационален Казахстан.

„ Действията на президента Токаев изрично демонстрират, че той застава на страната на жителите на Казахстан и че ще се бори с всички законови средства, с цел да подсигурява правата и ползите на всички представители на мултиетническия и многоконфесионален казахстански народ, както и сигурността на пребиваващите в страната непознати жители, в това число и на дипломатическия корпус и на публицистите. Чрез своите дейности президентът Токаев още един път потвърди, че Република Казахстан съблюдава интернационалните правила за спазване и гарантиране на правата на жителите “, декларира още водачът на партия МИР Симеон Славчев.

Припомняме, че в качеството си на общински консултант в София Симеон Славчев беше основател една от улиците в столицата на България да носи името на столицата на Казахстан – Астана. Славчев от години работи за укрепването на другарските връзки сред България и Казахстан и за разширението на икономическото, културното и научното съдействие сред двете страни и столици.

 

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР