Действията на българските ветеринарни власти през 2018 година в борбата

...
Действията на българските ветеринарни власти през 2018 година в борбата
Коментари Харесай

Томислав Дончев: В страната им 160 национални стратегии, смятам да ги редуцирам

Действията на българските ветеринарни управляващи през 2018 година в битката им със заразните заболявания по животните бяха съответни и доведоха до преодоляване на обстановката. Това сподели във времето за парламентарен надзор вицепремиерът Томислав Дончев. Той отговори на въпрос на народните представители Кристиан Вигенин и Светла Бъчварова - Пиралкова по отношение на политиката на държавното управление за справяне с усложняващата се епизоотична конюнктура в страната, предава Българска телеграфна агенция.

Скептичен съм към производството на нови и нови тактики - в страната им 160 национални тактики и затова считам да ги съкращавам, сподели Дончев във връзка концепцията на депутатите да се сътвори нова национална тактика за предварителна защита и битка със заразните заболявания по животните. Той предложи в парламентарната земеделска комисия да се провежда полемика за епизоотичната конюнктура в страната с присъединяване на съществени държавни институции.

Според Дончев голяма част от ограниченията за възстановяване на епизоотичната конюнктура в страната би трябвало да са на равнище профилактика и предварителна защита, тъй като разноските са по-малко. Всички знаем какви са естествените предпоставки за тези болести - съседството с Турция и миграционните пътища на птиците, уточни Дончев.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР