Действащият шампион на Италия Наполи победи с 2:0 Брага и

...
Действащият шампион на Италия Наполи победи с 2:0 Брага и
Коментари Харесай

Наполи не допусна изненада и очаква жребия за осминафиналите

Действащият първенец на Италия Наполи победи с 2:0 Брага и си подсигурява място на осминафиналите в Шампионска лига. С този триумф „ адзурите “ приключват на второ място в групата с 10 точки. Първи е Реал Мадрид с цялостен актив от 18 пункта. Брага остана трети с 4 точки и ще играе в Лига Европа, до момента в който Унион Берлин е на дъното в класирането на група С с едвам 2 т.

Южняците поведоха още в деветата минута с автогол. Тогава Матео Политано откри Джовани Ди Лоренцо, а капитанът опита да насочи към Виктор Осимен, само че Саачи се опита да пресече подаването, отскочи нагоре, удари се в напречната греда и мина голлинията за 1:0.

В 25-ата минута Рикардо Орта заплаши съществено вратата на партенопеите със мощен удар. Шест по-късно Хвича Кварацхелия подаде на Политано на границата на пеналта, само че италианският национал не сполучи в опита си.

Наполи поведе с 2:0 в 33-ата минута. Тогава Натан комбинира с Кварацхелия и се втурна към наказателното поле на иберийците, откъдето подаде към Осимен, който съумя да чукне топката около Матеуш за 2:0.

В 44-ата минута Брума имаше добра опция да върне Брага в мача, само че ударът му бе отразен от Алекс Мерет.

Второто полувреме стартира с състояние пред вратата на Брага в 47-ата минута. Матео Политано насочи доста прекрасен удар, само че Матеуш сподели инстикт.

25 минути преди края Осимен се оправи брилянтно с двама бранители на Брага, след което подаде към Ангиса, който бе изведен самичък против Матеуш, само че вратарят на гостите съумя да избави.

Осем минути по-късно Джакомо Распадори подаде към Кварацхелия, който напредна и насочи прекрасен удар, само че Матеуш не пусна трети гол. С това се изчерпа и съвсем всичко забавно пред двете порти.

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР