Действащият президент на САЩ Джо Байдън има леко предимство от

...
Действащият президент на САЩ Джо Байдън има леко предимство от
Коментари Харесай

Ройтерс: Джо Байдън поведе на Тръмп в най-новото социологическо изследване

Действащият президент на Съединени американски щати Джо Байдън има леко преимущество от 1 % пред своя конкурент на изборите Доналд Тръмп, сочи ново социологическо изследване. Това заяви " Европейска истина " като се позоваване на проучване на Reuters/Ipsos.
 
Около 39% от записаните гласоподаватели са декларирали, че биха дали своят вот за демократа Байдън, в случай че изборите се проведат през днешния ден. Други 38% от интервюираните биха избрали републиканеца Тръмп.
 
Проучването също по този начин демонстрира, че доста гласоподаватели към момента не са решили по какъв начин ще гласоподават: 11% са декларирали, че ще гласоподават за други претенденти, 5% са декларирали, че няма да гласоподават, а 7% са декларирали, че не знаят или отхвърлят да отговорят.
 
Анкетата на Reuters/Ipsos е осъществена онлайн в цялата страна, респондентите й са 4094 пълнолетни американци, в това число 3356 регистрирани гласоподаватели. Допустимата неточност е 1,8% за записаните гласоподаватели и 1,7% за всички интервюирани.
 
През януари данните от социологическите изследвания демонстрираха доста преимущество за Тръмп пред Байдън: 40% против 34%. А през февруари настоящият президент понижи разликата: 37% против 34%.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР