Деян Николов може да е новият лидер на Възраждане“ е

...
Деян Николов може да е новият лидер на Възраждане“ е
Коментари Харесай

Копейкин сдава властта във „Възраждане“?

Деян Николов може да е новият водач на „ Възраждане “ е напът да се разцепи след пагубната загуба на локалните избори, разкриват осведомени от централното управление. Активисти, недоволни от държанието на своя водач Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, трескаво се оглеждат за негов правоприемник. За момента любимец на „ революционната “ секта е Деян Николов, чието показване като претендент за кмет на София надмина всички упования. Той получи много висок резултат на фона на представянето на неговите сътрудници в страната.

 

Твърди се, че Николов към този момент е овладял столичната организация на „ Възраждане “. Подкрепа, въпреки и безмълвна за момента, има и от структурите в още няколко огромни града. Зад Копейкин в това време твърдо стои единствено родната му Варна. Поводи за неодобрение против вожда Костадинов не липсват. През цялата акция той се биеше в гърдите, че съгласно скрито социологическо изследване са втора политическа мощ. В нощта на вота обаче бързо настъпи отрезвяване. Вместо предстоящите високи резултати и обезпечен взлом за завземане на общините, претендентите на „ Възраждане “ всеобщо събраха по 3-4% поддръжка.

 

Извън десетината селски кмета партията завоюва властта единствено в община Борован. Населената най-вече с роми община се трансформира в нарицателен образец по какъв начин „ Бай Ганьо прави избори “, откакто записи от преброяването демонстрираха брутални образци за подправяне на бюлетини.

Освен в Борован „ Възраждане “ издигна свои претенденти в още 246 общини. Само в 86 от тях гласовете едвам „ стигат, с цел да имат по един консултант. Доста непретенциозно показване за групировка, претендираща, че е втора политическа мощ в България.

 

Сред дребното изключения е резултатът в София. Кандидат-кметът Деян Николов се подреди на четвърто място, а партията на Копейкин съумя да се пребори за цели 8 общински съветници, което си е същинско знамение. Според социолози голяма заслуга за високия резултат има персонално Деян Николов, чието умерено присъединяване в предизборните диспути му завоюва благосклонности и сподели друго, по-нормално лице на национализма от озлобения и сантиментален Копейкин.

 

Твърди се, че и в средите на „ Възраждане “ Николов към този момент се е изравнил по известност с вожда Костя Копейкин. Това му дава самочувствие да огледа и към председателското място. Мераците му намират поддръжници и в други градове, настояват осведомени. Активисти с готовност да вземат участие в ръководството упрекват за ниския резултат водача Костадинов и неговата политика да са безконечна съпротива на всички. Анализите им показвали, че с това си враждебно държание партията е стигнала своя таван. След настъпилото отрезвяване част от националистите към този момент са наясно, че с цел да върви нагоре, „ Възраждане “ би трябвало да взе участие в ръководството на о6щините и да потвърждава с каузи, че може да бъде опция на така наречен сглобка и останалите партии на статуквото. Плановете им обаче са порязани от Костадинов, който непосредствено декларирал в партийните структури, че всеки определен консултант, който с гласовете си поддържа оферти на общинския кмет, ще бъде изключен от партията.

 

Интересно е дали по този начин ва ще бъде ориста на софийския претендент за кмет. Веднага след първия тур на изборите Деян Николов разгласи, че се отхвърля от мястото си на народен представител, с цел да стане общински консултант.

 

Твърди се, че групата от осмина съветници на „ Възраждане “ надалеч няма да бъде непрекъсната съпротива. Не е изключено тъкмо техните гласове да обезпечат най-малко на моменти болшинството на Промяната в съвета, предвиждат осведомени. Какво неприятно има да поддържаме рационални оферти, обяснявал Николов пред съпартийци. Тази му позиция към този момент печели благосклонности и в други градове, където „ Възраждане “ има свои общински съветници.

 

Част от партийните деятели все по-открито недоволстват против налаганата от вожда линия, намеквайки, че е време за нов водач. Най-малкото, тъй като след изборната драма в София Ваня Григорова е новата звезда на така наречен русофилски терен. Както към този момент стана ясно е съвсем несъмнено, че Григорова ще сътвори своя партия, която може елементарно да притегли много от гласоподавателите на „ Възраждане “. Наясно с това бил и самият Костадинов, което е причина за отхвърли да я поддържа на балотажа в София.

 

Освен чисто личностен конфликтът на Костя с Деян Николов ще е и във връзка с визията им за бъдещето. За Копейкин „ Възраждане “  трябвало да си резервира ролята на пета колона на Москва, въпреки тези гласоподаватели надалеч да не са болшинство у нас. Деян Николов от своя страна желал партията да позабрави името на Владимир Путин, залагайки повече от патриотизма, с което да усили получените гласове на изборите.

Инфо: Уикенд

 

Тагове: Костадин Костадинов Деян Николов „ Възраждане “ Владимир Путин
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР