Девствена природа, редки растителни и животински видове, уникални природни забележителности

...
Девствена природа, редки растителни и животински видове, уникални природни забележителности
Коментари Харесай

Чудесата на природата в две изложби в София, които не трябва да пропускате

Девствена природа, редки растителни и скотски типове, неповторими естествени забележителности – България има същинско благосъстояние. И с цел да го опазим, би трябвало да го познаваме. 

Разгледайте тези изложения!

„ Чудесата на природата: от семе до гора “.

Днес, на 6 април 2023 година, четвъртък в 18:00 ч. в АККК Сердика се открива изложбата „ Чудесата на природата: от семе до гора “.

В нея са включени илюстрации на Ана Сокерова, Анелия Пашова, Асен Игнатов, Георги Пчеларов, Деница Пенева, Дина Рогатних, Ерик Даниел, Снежина Попова, Илия Бояров и Александър Въчков, съчетани с значими и любопитни обстоятелства за горите.

Здравите гори са извънредно значими за благоденствието на хората и природата.

Освен дом на дивите животни, те обезпечават за нас чист въздух, питейна вода, първични материали, отбрана от наводнения, намаляване на промените в климата посредством хващане на въглерода. Продължителни суши, горещини, пожари и мощни стихии, разследване от климатичните промени, както и противозаконният дърводобив и други човешки действия, са огромна опасност за тях.

За нас, хората, е изключително значимо да обединим незабавно сили в опазването на горите. Един от методите за това са залесяванията. От тях обаче има действителна изгода единствено когато са спазени някои условия. Създаването на нови гори е надалеч по-сложен и дълъг развой, в сравнение с допускаме и той не се изчерпва с слагането на фиданките в почвата.

Югозападното държавно дружество ЮЗДП-ДП и природозащитната организация WWF България работят в партньорство за възобновяване на гори, устойчиви към климатичните промени, в предпазени зони от екологичната мрежа „ Натура 2000 “. В рамките на план LIFE Reforest ще бъдат залесени близо един милион фиданки. Повече по тематиката ще откриете в изложбата, която може да бъде прегледана в подлеза под пл. " Независимост " до края на април тази година. 

* Събитието е проведено във връзка със седмицата на гората - обичаен празник на българската гора и лесовъдите, който се отбелязва от 1925 г. Изложбата е проведена от WWF България и Дружеството на анималисти, флористи и научни илюстратори - ДАФНИ, с поддръжката на Регионален исторически музей - София и Столична община.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР