Девинската болница се превърна в нарицателно. Преди много години, когато

...
Девинската болница се превърна в нарицателно. Преди много години, когато
Коментари Харесай

Илияна Йотова в Девин: Държавата спешно трябва да подпомогне местната болница |

Девинската болница се трансформира в нарицателно. Преди доста години, когато здравното министерство беше решило да я закрие, с напъните на виновни хора, успяхме да я спасим. Днес още веднъж е изправена пред проблеми и в този момент е изключително значимо страната незабавно да я подкрепи.

Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова по време на днешното си посещаване в Девин. Според нея затрудненият достъп до здравна помощ е неприемлив за европейска страна в 21. век.

Тя поддържа настояването на общините за по-голяма автономия и независимост да се борят за средства, а не да разчитат на благоразположението на по-голямата община или на страната.

По време на визитата ѝ в Триград Илияна Йотова разиска с жителите на селото проблеми като обезлюдяването, неналичието на занаят и мотивация на младежите да останат в родината. На срещата вицепрезидентът означи, че средствата от националния и европейския бюджет се концентрират в няколко огромни града на България, а демографските пустини уголемяват своя обсег и от ден на ден българчета се раждат зад граница:

„ Демографията не е единствено статистики и отчети, а целенасочена държавна политика за правда и ред, за работа и сигурност “, уточни Йотова и настоя за специфична държавна политика за претовареност във високопланинските и по-бедните райони.

Според Илияна Йотова европейските средства стигат единствено до избрани джобове:

" Но се оказа се, че някои от къщите за посетители не са за посетители, а за притежателя си. Трябва да скъсаме с порочния модел на асимилиране на европейските пари, а те да развиват българската стопанска система. "

Вицепрезидентът отново прикани страната да обърне внимание и на дребните обитаеми места, някои от които са откъснати от света:

„ Магистралите са хубаво нещо, само че останалите пътища не са ремонтирани от десетки години. "
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР