Деветокласникът Емрах Стефанов от СУ Иван Момчилов“ в Елена цяла

...
Деветокласникът Емрах Стефанов от СУ Иван Момчилов“ в Елена цяла
Коментари Харесай

Деветокласник от Еленско помага при гасене на пожар

Деветокласникът Емрах Стефанов от СУ „ Иван Момчилов “ в Елена цяла нощ оказва помощ на огнеборците при гасенето на пожар в село Чакали.

„ Това момче ми върна вярата в положителното и в младежите. Емрах е образец за доста по-възрастни от него по какъв начин би трябвало да се работи при сходна обстановка. Не се уплаши от големия пожар, разпъваше маркучи дружно с пожарникарите, втурваше се да оказва помощ с каквото може, успокояваше потърпевшите. Едва на сутринта се усети, че е по домашни чехли, подгизнали от водата. Самият той не се изживява като воин. Добро и дружелюбно момче е. Затова желая повече хора да научат за него и да му благодаря “ – заяви кметският наместник на селото Силвия Йорданова.

В края на предходната седмица в остаряла къща в Чакали през нощта избухва пожар. Възрастното семейство има шанс, че дамата се събудила, преди да ги обхванат пламъците и излезли на открито. Чувайки виковете им, Емрах първи изскочил от вкъщи си. Момчето живее с майка си и по-малкия си брат и са най-близките съседи на потърпевшото семейство, чиято къща изгаря изцяло.

След подадения сигнал за пожара, огнеборците от Елена идват за седем минути. Това избавя от огъня прилежащите остарели кирпичени къщи.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР