Деветнайсет новоназначени войници в Центъра за подготовка на специалисти в

...
Деветнайсет новоназначени войници в Центъра за подготовка на специалисти в
Коментари Харесай

За първи път от 14 години военна клетва в Сливен

 kletva3 Деветнайсет новоназначени бойци в Центъра за подготовка на експерти в Сливен поставиха военна клетва за честност към народ и татковина. Това стана с церемониален обред във формированието. Подобен обред се организира за първи път от 14 години насам, защото през този интервал поради промените в армията не са осъществявани назначения.

Със заповед на военния министър са били оповестени 45 вакантни места в Центъра за подготовка на експерти /бивша танкова бригада/. „ Кандидатите се явиха на конкурс, физическа подготовка и тест за просветеност. На 2 октомври бяха назначени 25 мъже “ – заяви командирът на поделението полк.Любомир Вачев.  Някои от тях са били на работа и по-рано, положили са военна клетва и по тази причина в ритуала са взели участие 19 от бойците. Те бяха поздравени с изключение на от командира си, от регионалния шеф на Сливен Чавдар Божурски. Гост на събитието бе и шефът на Регионалната работа „ Военна полиция “ полк. Деян Цветков.

Новото попълнение в сливенското формирование идва от разнообразни краища на страната, в това число Видин, Лом, Благоевградско и други райони. Войниците са на възраст сред 19 и 32 години, множеството са фамилни, татковци на едно или две деца. На церемонията участваха съпругите и децата им, родители, доста близки.  По.младите от тях снимаха с мобилните си телефони и ръкопляскаха. По-възрастните, бащите, които в младините си са били в казарма, се просълзиха.

„Тук момчетата стават мъже и се учат да носят отговорност. Аз съм „за“ казармата“ – съобщи Мирчо Христов. Самите бойци описаха, че са предпочели службата поради провокациите и поради обезпечените приходи. „Аз за повторно действам в армията. Семеен съм, имам дете на 8 години. Това е една от най-сигурните специалности в днешно време“ – съобщи боецът Христо Танев от Сливен.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР