Деветнадесет ученици загинаха в пожар в общежитие в Гвиана, а

...
Деветнадесет ученици загинаха в пожар в общежитие в Гвиана, а
Коментари Харесай

19 ученици са загинали при пожар в училищно общежитие в Гвиана

Деветнадесет възпитаници починаха в пожар в общежитие в Гвиана, а още няколко деца бяха ранени. Общежитието е било към учебно заведение, обслужващо отдалечени села, населявани най-вече с индианци, оповестиха управляващите, представени от Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.
Прочетете още
" Това е отблъскващ случай. Трагичен. Болезнено е ", съобщи президентът на страната Ирфан Али и добави, че държавното управление му активизира всички вероятни запаси, с цел да се погрижи за децата.

Пожарът избухна малко преди среднощ в постройката на общежитието на главното учебно заведение в югозападния граничен град Махдия - община, в която се добиват злато и диаманти, на към 320 км южно от столицата Джорджтаун, се споделя в изказване на държавното управление.

Първоначално управляващите оповестиха, че са починали 20 възпитаници, само че по-късно броят им беше обновен на 19, откакто медиците съумяха да върнат към живота едно дете.

14 възпитаници са починали на място, а петима - в локална болница. Длъжностните лица обявиха, че две деца остават в сериозно положение, а четири са с тежки пострадвания. Шестима възпитаници са откарани в Джорджтаун за лекуване, петима остават в болница в Махдия, а 10 са под наблюдаване.

В учебното заведение се образоват най-вече деца от коренното население на възраст от 12 до 18 години. Според управляващите е прекомерно рано да се допуска какво може да е предизвикало пожара и добави, че в региона сега има мощни гръмотевични стихии, които пречат на службите за изключителни обстановки да реагират по въздух
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР