Деветдесет и осем процента от попълнилите анкетата на Община Русе

...
Деветдесет и осем процента от попълнилите анкетата на Община Русе
Коментари Харесай

98% искат връщане на полетите Русе-София

Деветдесет и осем % от попълнилите анкетата на Община Русе жители биха се възползвали от въздушен превоз от Русе до София и назад, оповестиха от кметството.

Целта на анкетата бе да се проучат настройките на жителите и бизнеса за обновяване на спряната преди три десетилетия постоянна вътрешна авиолиния. Попълнени са били 2980 анкети от представители на бизнес средите и 3937 – от жители. Анализът сочи, че максимален дял от интервюираните имат русенци, само че интерес са показали и поданици на София, Пловдив, Мартен, Тутракан, Силистра, Свищов, Разград, Щръклево, Бяла, Ветово и Две могили. Трийсет и пет % от интервюираните са декларирали, че биха желали да има и полети до Пловдив и Бургас. Гражданите показват своето предпочитание да пътуват във всички дни от седмицата, като най-предпочитани са петък, събота и неделя, а за най-удобен часови диапазан показват времето от 6,00 до 12,00 часа. Според интервюираните най-приемливата цена на билета е 50 лв..

Компанията „ Гъливеър “ публично съобщи желанието си пред Община Русе, че има интерес към рестартирането на линията Русе – София. Очаква се да дойде експертна комисия от Министерството на превоза, която да огледа летището, да извърши замервания и да даде рекомендации.

Летището се намира на 15 км от Русе и е наоколо до с. Щръклево. Създадено е като военно летище, само че след построяването на пътнически терминал е употребявано и за цивилен полети до 1991 година През 2015 година става 100 % благосъстоятелност на Община Русе. Сградата е добре непокътната, само че е належащо да се направи ремонт на покрива и тоалетните, което ще стане със средства от локалния бюджет. Ако полетите се възстановят, ще бъде пусната обслужваща автобусна линия Русе – Щръклево.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР