Девет цивилни, сред които 2-годишно дете, са загинали снощи при

...
Девет цивилни, сред които 2-годишно дете, са загинали снощи при
Коментари Харесай

Девет жертви, сред които 2-годишно дете, при руски удар в Славянск

Девет цивилни, измежду които 2-годишно дете, са починали нощес при съветски удар против жилищни здания в украинския град Славянск, на 45 километра северозападно от Бахмут. 21 души са ранени при седемте детонации в квартал с учебно заведение и детска площадка, заяви ДПА.

Според губернатора на региона съветската страна е употребила преправени ракети от система за противовъздушна защита ЕС-300. Славянск и намиращият се наоколо Краматорск, административният център на следената от Киев част от Донецка област, се намират на петдесетина километра от Бахмут.

Украинският президент Володимир Зеленски сервира съболезнованията си на жертвите в Славянск.

„ Няма нито един час без съветски убийства и гнет. Това е страна на злото и тя ще загуби. Да победим е наш дълг към човечеството. И ние ще победим! “, сподели Зеленски в обичайното си вечерно видеообръщение.

Междувременно Владимир Путин подписа закона, въвеждащ цифровата военна призовка. Така към този момент не е нужно документът да бъде подписан физически, с цел да се счита за връчен.

Според новите правила, който пренебрегва електронната призовка, може да бъде разгласен за дезертьор единствено след седмица, активите му могат да бъдат замразени и няма да може да напуща страната.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР