Девет от най-големите болници в Европейския съюз алармират за риск

...
Девет от най-големите болници в Европейския съюз алармират за риск
Коментари Харесай

Големи болници в Европа алармират за риск от недостиг на основни лекарства

Девет от най-големите лечебни заведения в Европейския съюз сигнализират за риск от дефицит на съществени медикаменти на Стария континент, стана ясно в писмо, изпратено до френския вестник Le Monde.

В него се показва, че лечебни заведения във Англия, Испания, Германия, Италия и Франция са на път да останат през лекарства, с които се грижат за пациенти с ковид COVID-19 в сериозно положение.

" Съвсем скоро можем да се окажем без съществени медикаменти за сериозно заболели от COVID-19, поради неналичието на европейско съдействие, което да подсигурява непрекъснато зареждане с медикаментите. До седмица може да не сме способни да подсигуряваме съответно лекуване ", се споделя в писмото, изпратено до държавните управления и редица европейски институции.

За да овладеят най-тежките случаи на заболели от ковид, реаниматорите ги слагат в изкуствена кома и ги интубират. Те употребяват мощни медикаменти за упойка за тази цел, които бързо се изчерпват. Критично е положението и на антибиотиците, които се употребяват при реанимация. От началото на епидемията в най-засегнатите региони използването им се е нараснала с над 2000 %, демонстрира статистиката.

В писмото си лекарите приканиха за незабавни ограничения за справяне с дефицита на тези две групи медикаменти.

Подписалите се са част от Европейския алианс на университетските лечебни заведения и включват изпълнителния шеф на лондонското сдружение Guy and St. Thomas, част от NHS, представители от Сан Рафаеле в Милано, Vall d´Hebron в Барселона и болничното заведение Charité - Universitätsmedizin в Берлин.

Те споделят още, че заради дефицита на някои лекарства сега някои лечебни заведения купуват медикаменти, разнообразни от тези, с които са привикнали да работят.

Американските лечебни заведения също фрапантно усилиха поръчките си на основни медикаменти, нужни на интубирани пациенти, заяви Financial times.

Потенциалният дефицит на 13 медикаменти може да затрудни лекарите да слагат пациенти в изкуствена кома и да ги интубират, даже в случай че държавното управление на Съединени американски щати успее да закупи, заеме или създаде десетките хиляди апарати за изкуствено дишане, от които се нуждаят.

Търсенето на медикаментите, които успокояват пациентите, с цел да им оказват помощ да се оправят с дихателните тръби също е скочило този месец, демонстрират данни на Vizient, компания за здравни услуги в Съединени американски щати.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР